MIŘETICE – DIVIŠOV 2:1

První zahrozili hosté, ale střela Vondráka šla mimo brankové tyče a po chybě miřetické obrany Pekárek vystrašil brankáře Michala Hanuše. Jenže v 6. minutě udeřil poprvé domácí J. Kamarýt, když po dlouhém autu Folprechta překonal hlavou Jana Hanuše. Následně ještě dvakrát zakončoval po dlouhých autech, ale divišovské zařízení netrefil. Hosté zahrozili ranou Martina Hanuše z dálky těsně vedle. Ve 26. minutě se již radovali z vyrovnání, když u vyraženého míče Michalem Hanušem byl nejdříve Zd. Janovský – 1:1. Po půlhodině hry ale přišla další radostná chvíle pro J. Kamarýta, který si naskočil na roh Turka a opět nehlídán, hlavou podruhé rozvlnil síť za zády Jana Hanuše. V závěru poločasu byli blízko srovnání hosté, ale domácí gólman vytáhl střelu Campodonica.

To, že byl první poločas relativně vyrovnaný, tak druhý byl jasně v režii Divišova. Ten vyvinul obrovský tlak, který ale většinou končil na zaparkovaném autobusu s miřetickými hráči na jejich šestnáctce. A když už se hosté dostali do zakončení, tak byl poslední instancí brankář Michal Hanuš. Ten si dokonce v 68. minutě poradil i s penaltou tradičního exekutora Vondráka. Domácí se jen občas podívali na polovinu Divišova, přesto mohli skórovat, ale Jantač po rohu přestřelil prázdnou branku. A tak derby skončilo stejným výsledkem jako po prvním poločase, tedy 2:1.

„Máme velkou radost, že jsme vyhráli, což bylo hlavně díky velké bojovnosti, vůli a nasazení hráčů. Soupeř měl sice velký tlak, ale do pořádného zakončení se nedostával, protože obrana hrála spolehlivě, a když se dostali hosté do šance, tak nás podržel brankář Michal Hanuš, který chytil i penaltu," chválil hráče po vítězném derby asistent trenéra Miřetic Pavel Hájek.

„Kamarýt versus Divišov 2:1, asi tak bych zápas hodnotil. Měli jsme 90 procent ze hry, domácí deset a stejně jsme prohráli. Prostě vyhrál šťastnější, ne fotbalovější," povzdechl si kouč Divišova Roman Sedlařík a byl rozzlobený z projevu Miřetic na hřišti: „S takového fotbalu, jaký produkují, snad ani nemůžou mít radost. Jen na malém házenkářském hřišti zalezou do obrany, nakopávají dlouhé míče dopředu, házejí dlouhé auty a mají Kamarýta, který po nich dává góly. Takové hřiště by měli zavřít nebo na něj nasázet brambory, vždyť se na tom nedá hrát fotbal. Musíme na zápas rychle zapomenout a připravit se na další."

Branky: 6. a 31. J. Kamarýt – 26. Zd. Janovský. Rozhodčí: Rybka. ŽK: 3:0. Diváci: 100. Poločas: 2:1.

Miřetice: Michal Hanuš – J. Hájek (69. Moudrý), Folprecht, K. Čáp, Macko – J. Přitasil, J. Kamarýt, Jantač, Turek – Jandák (90. P. Hájek), Babický (89. L. Kamarýt).

Divišov: J. Hanuš – Martin Hanuš (Blažíček), Jíša, Macháček, Lehán – Campodonico, Zd. Janovský, Vávra, Vondrák – Marek Hanuš, Pekárek.

Ve středu 29. dubna pokračuje Divišov již ve třetím anglickém týdnu, když hraje od 17:30 čtvrtfinále Středočeského poháru s Nymburkem (třetí v krajském přeboru).