VLAŠIM – VARNSDORF 1:0

Nejsvětlejší vlašimská chvilka přišla v 7. minutě, když se domácí poprvé pořádně dostali na polovinu hostů, Hašek vyslal parádní kolmici na rozběhnutého Hadaščoka a ten podél gólman Porcala, vsítil jediný gól zápasu.

Poté byli hlavně hosté na míči, měli řadu standardních situací (ve 24. minutě to bylo na rohy 0:7), ale nic z nich nevytěžili. Největší šanci Dordiče z malého vápna vychytal Nguyen. Vlašimi ještě do nepříliš dobré hry, přišlo zranění Hadaščoka, kterého vystřídal ve 32. minutě Janda, jenž si natáhl sval v 68. minutě a musel také střídat.

Ve druhém poločase byla převaha hostů na míči ještě větší, ale do pořádného zakončení je vlašimská obrana nepustila. A když dělovka Zbrožka v nastavení jen těsně minula vlašimskou branku, odcházeli hosté ze hřiště s velkým smutkem. Naopak domácí si zhluboka oddechli.

Trenér Petr Havlíček tak v "anglickém týdnu" získal s Vlašimí sedm bodů, a tak mu jeho rychlý přesun ze Sparty Praha vychází.           

„Bylo to utrpěné vítězství. V útočné fázi se nám nedařilo herně, hráli jsme zbrkle, naštěstí jsme si v defenzivní části splnili, to co měli. S výsledkem jsme tak spokojení, ale s předvedenou hrou ne," podotkl po zápase trenér Vlašimi Petr Havlíček, který si jde v neděli zahrát v krajském přeboru za Poříčí nad Sázavou do Rakovníka.

Samozřejmě hostující kouč Zdenko Frťala, žehral na osud. „Měli jsme devadesát procent hry pod kontrolou, ale chybí nám zakončovatel, který by ve vápně všechno zboural a dal gól," posteskl si trenér Varnsdorfu, který s týmem čeká na první jarní výhru.

Branka: 7. Hadaščok. Rozhodčí: Adámková – Ratajová, Caletka. ŽK: Vyhnal – Daníček, Bláha, Zieris, Knejzlík. Diváci: 393. Poločas: 1:0.

Vlašim: Nguyen – Wiesner, Piško, Štochl, Tusjak – Reiter (58. Jeslínek), Hašek, Tarczal, Kučera – Hadaščok (32. Janda, 68. Kadlec), Vyhnal.