Byl jste překvapen z rychlého odvolání?

Tušil jsem, že to může přijít, to člověk pozná, ale nečekal jsem to takhle rychle. Náš výkon ve Znojmě byl ale velice špatný, z čehož jsem byl velmi zklamaný a rozladěný.

Kde Vás zpráva o odvolání zastihla?

V pondělí dopoledne mi volal Míla Brožek (pozn. sportovní manažer klubu), že je mimořádné sezení Výkonného výboru a že mi po tréninku řekne, co bylo vyřešeno. Tušil jsem, že se něco děje, i když Míla říkal, že by chtěl, abych zůstal do konce sezony, ale stát se může všechno. Ke konci odpoledního tréninku přišel a řekl mi, že končím a trenérství zatím přebírá Láďa Kout . V kabině jsem se po tréninku s klukama rozloučil a odjel domů.

Myslíte si, že Vám zlomil vaz jen vysoká prohra se Znojmem? Vždyť jste doma dvakrát vyhráli a remizovali a venku třikrát prohráli. Trenéři se většinou odvolávají po špatné výsledkové šňůře…

Nevím, ale asi ta ostuda ve Znojmě rozhodla. Jinak si myslím, že se nám na jaře, na rozdíl od podzimu, doma dařilo, hráli jsme pěkný fotbal jak s Karvinou, tak se Zlínem a důležité body, které jsme měli jako cíl, jsme udělali.

Jak přijali vaše odvolání hráči?

Asi byli překvapení. S nikým z hráčům jsem během mého působení ve Vlašimi neměl problém. i když jsem musel někdy na někoho zařvat, protože když nepracoval, tak jak měl. Potom už záleželo na něm, jak si to v hlavě přebere. Vím, že je ve Vlašimi mužstvo, které má na záchranu a věřím, že se mu to povede.

Pokud Vás nový trenér požádá o informace o hráčích, tak mu je řeknete?

Samozřejmě, úplně bez problémů.

Jak budete vzpomínat na působení ve Vlašimi?

Je to pro mě velká zkušenost a obohacení. Nakoukl jsem do druhé nejvyšší soutěže, z čehož budu v budoucnosti čerpat. Byly tam dobré i špatné věci, ze kterých si musím vzít ponaučení. Nejsem ale vůbec zatrpklý a necítím žádnou zášť vůči vlašimským lidem a pokud budu mít čas, tak vyrazím na zápas s Bohemkou. Je to trenérské řemeslo, ke kterému vyhazovy patří a každý trenér musí počítat, že se mu to může stát.

Teď jste se vrátil do Sparty, jenž Vás zaměstnává nebo jedete na dovolenou?

Ve středu mi volal Míra Baranek (pozn. vedoucí mužstva u A mužstva Sparty Praha), že je pan Otava (pozn. člen sparťanského představenstva) služebně mimo republiku a až se vrátí, tak budeme mojí situaci řešit. Ve Spartě mám ještě dva měsíce smlouvu, tak nevím, jestli mě nepošlou někam k mládeži, aby mě neplatili zbytečně.