Před sezonou jste narychlo opustil řady v benešovském fotbale a kývnul na nabídku z Vlašimi, kde v současné době děláte asistenta Martina Frýdka u druholigového celku Graffinu. Jak jste se s tím vypořádal?

Musím přiznat, že to bylo velmi těžké rozhodnutí, protože jsem odešel od rozdělané práce, ale cítil jsem, že takovou nabídku již nemusím dostat, tak jsem upřednostnil 2. ligu. Nějakou dobu mi trvalo se myšlenkově přeorientovat, ale po pár týdnech jsem už fotbalově dýchal za Vlašim.

V SK Benešov jste měl velké plány, dělal jste místopředsedu, pomáhal zajišťovat rozpočet a měl jste se vrátit na místo trenéra B mužstva v I. A třídě. A najednou jste odešel. Jak dlouho jste se rozmýšlel a co rozhodlo zkusit štěstí pro některé lidi z Benešovska v „nenáviděné" Vlašimi?

Rozhodnutí muselo padnout během jednoho dne, takže o to to bylo pikantnější. Já nevidím žádnou nenávist mezi kluby, ale naopak zdravou rivalitu, která je kořením sportovní soutěže. Vždyť derby se hraje od U12 do U19 ve všech kategoriích, zápasy mají šťávu a jsou zajímavé. Ke změně mě jednoznačně dovedla šance zkusit profesionální fotbal a kroku nelituji.

Některým lidem se Váš rychlý odchod do Vlašimi velice nelíbil a navíc jsme skončil ve výkonném výboru SK Benešov. Přesto stále Benešovu pomáháte shánět finance, hlavně z grantů, díky vaší aktivitě vzniká pro SK Benešov hřiště s umělou trávou a osvětlením u zimního stadionu a funguje web. To by jste nemusel. Co Vás k tomu vede?

Z Benešova jsem dostal mnoho gratulací a povzbudivých zpráv. Vyloženě negativní reakci jsem čekal a obdržel pouze od Standy Peška, vedoucího u benešovského áčka. Je to klubista a navíc slávista, takže jsem mu to neměl za zlé a chápal jsem to. Od vedení jsem také nic špatného neslyšel. Samozřejmě, že zde byly hlasy, jak je to mrzí nebo že je to škoda, což je ale pochopitelné. Ve vedení jsem skončil po vzájemné domluvě, protože nejsem typ, který za sebou pálí mosty a jsou zde věci, které je potřeba dodělat. Výstavba Minihřiště u zimního stadionu, na které se od počátku významně podílím, spěje ke svému úspěšnému konci a 20. prosince je slavnostní otevření. Webové stránky administruje slečna Kateřina Herdová, studentka VŠ obor komunikace. Jí jsem správu stránek již předal.

Popište tedy jak spolupráce funguje a co máte pro SK Benešov rozjednáno?

Bylo by lepší se ptát co mám rozjednáno pro Vlašim. Tam jsem a tam vidím svou nejbližší budoucnost a nasazení. Rozhodně nesedím na dvou židlích.

Nevadí vedení Graffinu Vlašim, že se stále věnujete i SK Benešov?

Když jsem přicházel do Vlašimi, tak jsme se s panem Jirušem (pozn. prezident klubu Graffin Vlašim) na něčem dohodli a to hodlám dodržovat. Myslím, že vedení klubu mě hodnotí za to co dělám pro FC Graffin a podobným otázkám se nevěnuje.

Ve Vlašimi jste v pozici asistenta druholigového celku. Skočil jste do toho rovnýma nohama. Jak vaše spolupráce s trenérem Frýdkem, druhým asistentem Koutem a vedením funguje?

Myslím si, že rozdílnost nás spojuje a každý přispíváme něčím jiným. Martin tzv. vidí, je zkušený a dokáže hráče dobře ohodnotit. Láďa je domácí patriot, který k mužstvu patří již léta a já jsem z regionu, takže jsme takový zajímavý mix. Zatím to funguje a doufám, že bude i nadále.

Co je vaší náplní roli asistenta?

Především rozcvičky, posilování, specifická cvičení v rámci tréninků a rozcvičky před zápasy. Často jsem zapojen i více, protože Martin asistentům dává poměrně dost prostoru.

Co vám osobně půl rok přinesl?

Jednoduše mnoho zkušeností z nového prostředí, soutěže, také i zkušenost s rolí asistenta.

Výsledky Vlašimi byly na podzim kolísavé a třinácté místo z šestnácti účastníků je asi pro vlašimské fanoušky i vedení neuspokojivé. Nebojíte se, že by mohla nastat změna nejen na pozici trenéra, tak asistentů?

Samozřejmě, že to může přijít a já to beru tak, že trenér na této úrovni musí být připraven skončit téměř kdykoli, ale rozhodující je přínos mužstvu. Dnes mohu říct, že i kdybych skončil už nyní, tak budu vedení klubu za tuto šanci a zkušenost vděčný. Končit se mi ale rozhodně nechce. Myslím, že ani já, ani kolegové se necítí, že by neměli týmu co dát. Na druhou stranu nám pár bodů ke spokojenosti chybí, stejně jako více domácích vítězství pro naše fanoušky. Atmosféra po vítězství je ve Vlašimi báječná a je jen škoda, že jsme ji zažili pouze dvakrát. Věřím, že na jaře půjdou naše výkony ještě nahoru, protože hráči na to jednoznačně mají a my to z nich musíme dostat (smích).

V závěru podzimu byl od mužstva SK Benešov odvolán po neuspokojivých výsledcích trenér divizního A mužstva Martin Bárta. Pokud by jste nebyl ve Vlašimi asi by jste naskočil na jeho místo. Nemrzí Vás to?

Nevím, nemá cenu se zabývat tím co kdyby. Jsem ve Vlašimi a žiju našimi výkony a výsledky. Jednou jsem učinil rozhodnutí jít do Vlašimi a nemohu se stále ohlížet zpátky. Jinak sleduji kompletně fotbal na Benešovsku a Vlašimsku a týmům fandím. Myslím si, že to je vyloženě fotbalový region, což mě těší.

Vaše trenérská kariéra má vzestupnou tendenci i po teoretické stránce. Dokončil jste studium B licence, ihned naskočil do studií A licence, kterou jste zakončil ve středu 12. prosince. Jak to všechno stíháte – práce, učení a ještě být skoro každý den ve Vlašimi na hřišti?

Fotbalu se chci věnovat i v budoucnu, protože je to moje součást a jak říkal ve zkratce Ronaldinho „Fotbalem žiji, fotbal jím a piji", tak to vnímám i já. Jen to nesmí přerůst únosnou míru, protože osobní a pracovní život je také důležitý. Snažím si čas organizovat jak jen nejlépe to jde, ale nikdy to není úplně ideální.

Po skončení A licence chcete pokračovat v nejvyšší, mezinárodní licenci?

Rád bych, ale dostat se po přijímacích testech mezi vyvolené nebude vůbec jednoduché. Přijímací zkoušky i studium považuji nyní za velmi náročné, tak to asi má být.

Sezona skončila a je potřeba také nabrat síly do nové. Kde je budete nabírat?

Budu se více věnovat rodině, když jí v sezóně stále zanedbávám a také práci, s ní je to podobné (smích).

Co máte v plánu v Novém roce?

Udržet ve Vlašimi 2.ligu!