Ještě v prvním poločase se za stavu 2:1 pro Starou Boleslav míč odrazil ke kapitánu hostí Ondrákovi, který bez problémů vyrovnal. Nicméně sudí Polák byl jiného názoru. Za údajnou Ondrákovu ruku gól neuznal a nařídil odkop od branky. Po domluvě obou týmů vzal spravedlnost do svých rukou staroboleslavský brankář Jakub Bodlák.

Nejprve neomylně našel v pokutovém území zcela volného ovčárského Voljanského, který do prázdné branky vstřelil druhý gól hostů. Ani ten však rozhodčí Polák neuznal, neboť míč po rozehrávce neopustil pokutové území. Při repete, kdy Voljanskij vyběhl ven z „vápna", Bodlák celou akci zopakoval, a umožnil tak Voljanskému – tentokrát už regulérně – vyrovnat. Voljanskij pak přidal třetí branku, ale Ovčáry vedení nakonec neudržely. Bláha v závěru poslal domácí do později úspěšného penaltového rozstřelu.

Podle hlasů z obou týmů stála za unikátním gestem, které na facebooku staroboleslavského klubu sklidilo nemalé uznání, předzápasová dohoda vedení obou oddílů, že se bude hrát za všech okolností v duchu fair play.

Další podrobnosti v pátečním (22. dubna) tištěném vydání středočeských Deníků:
Kdo byl iniciátorem dohody?

Jakou roli v ní sehrála postava rozhodčího Poláka?

Jak se týmům zamlouvalo jeho rozhodování po druhé brance hostí?

A nemají ve Staré Boleslavi obavy, že za dobrý skutek přijde „spravedlivý" trest?

(kh, lk)