Do Neveklova letos dorazili hráči i z větších dálek jako například ze Soběslavi a Tišnova, ale potvrdil se zájem i z tradičních míst Benešova a Sedlčan. Přesto nebyl kemp naplněný. „Z ekonomického hlediska jsme nejprve zvažovali zrušení prvního turnusu, ale nakonec jsme tak neučinili," oddechl si zakladatel kempu Jan Křemen, který  první turnus proložil se soustředěním SK Benešov U17, kde se dorostenci zapojili i do práce kempu.

Dorostenci se připravují na trenéry

Cílem bylo opět něco změnit, naťuknout kluky jako případné budoucí trenéry pro kemp, tak pro oddíl SK Benešov. „Chtěl bych využít vybrané kluky z našeho ročníku U17 pro trenérskou práci, případně jim zajistit vzdělání v podobě licence," má jasný cíl  Jan Křemen, jenž právě trénuje mladší dorostence v SK Benešov.

Fotbalový program byl zaměřen hlavně na práci s míčem, hru na malém prostoru 1:1, 2:2, 4:4, střelbu pravou i levou nohou a hru hlavou. Unavené nožičky dojížděli mladí fotbalisté zregenerovat do bazénu v nedalekém Měříně.

„Poprvé jsme vyjeli mimo region a obvyklá místa. Vyrazili jsme do tréninkového centra AC Sparty Praha na mezinárodní turnaj U19," ukázal na novinku Křemen, která nebyla jediná: „Máme také k dispozici novou tréninkovou pomůcku Team-mate od bývalého fotbalisty Pavla Mareše."

Hodně kempu pomohla i spolupráce se třemi sponzory.

Soustředění dětí poctil také svoji návštěvou bývalý hráč Bohemians Praha, reprezentant,  mistr Evropy z Bělehradu 1976 a hlavně autor Vršovického dloubáku, Antonín Panenka, kterého kluci vyzpovídali ze všech možných témat. Došlo například na otázky: Jaký nejkrásnější gól jste dal za svojí kariéru nebo dostal jste červenou kartu? Na druhou otázku odpověděl: „Dostal jsem jedinou, a to v dresu Rapidu Vídeň po faulu na bývalého spoluhráče z Bohemky Přemysla Bičovského. Po utkání bylo disciplinární komisí řečeno, že to faul na červenou kartu nebyl, a tak jsem nedostal žádný trest. Bohužel moje přece vzetí, odehrát celou kariéru bez vyloučení, tak vzala za své."

Panenka hraje stolní tenis

Antonín Panenka klukům trpělivě odpovídal a povídal o tréninkových metodách trenérů Pospíchala a Ježka. Svěřil se, že je vášnivý stolní tenista a hraje za Čerčany okresní soutěž. Dokonce na besedě seděl Panenkův soupeř Stanislav Zvára z U17, kterého mistr na turnaji ve Vlašimi porazil.

S fotbalovým básníkem dorazil na besedu i patron fotbalového kempu Marek Kincl. V současnosti kanonýr divizních Jiren, který prožil nejlepší léta ve Spartě Praha, Rapidu Vídeň a Petrohradu a klukům přivezl dárek v podobě malého míče. „Jsme rádi, že jsme kemp spojili s jeho jménem," pochvaluje si Křemen přístup Kincla, který má nedalo Jablonné nad Vltavou chatu.

Na závěr besedy došlo na focení, podpisy kartiček Marka Kincla a Antonína Panenky a triček dětí.

Na konci kempu byla k vidění tradiční ukázková jednotka hráčů z dorostenecké  sedmnáctky Benešova.