JANKOV – DIVIŠOV 0:1

Od úvodu měl herní převahu dle očekávání lídr z Divišova. Ale první stoprocentní šanci měl domácí Horčička, který tváří v tvář přehodil gólmana J. Hanuše, ale zároveň i branku. Poté se už do šancí spíše dostávali hosté. Při střelách Vondráka a Pekárka bravurně zakročil brankář Nerad. Domácí kontrovali nebezpečnými, rychlými brejky, ale bez gólového efektu.

Druhý poločas se odehrával ve stejné režii. Za Divišov se neprosadili Pekárek nebo Vondrák. Na druhé straně nejvíce hrozil Horčička. Utkání rozhodla hlavička Marka Hanuše v 68. minutě po rohu. Poté se domácí začali víc tlačit do útoku, hosté nevyužili brejky. V 87. minutě měl remízu na kopačce Říha, ale míč po lobu přes brankáře J. Hanuše, po odrazu ze země, přeskočil o pár centimetrů břevno.

„Proti lídrovi tabulky jsme podali velmi dobrý bojovný výkon. Při troše štěstí jsme na konci zápasu mohli vyrovnat. Blahopřeji Divišovu a přeji mu, ať se mu daří v I. A třídě," dodal po utkání a přidal zatím předběžnou gratulaci Divišovu stratég Jankova Stanislav Brabenec.

„Byl to podobný zápas jako v Kondraci a stejně výhra vybojovaná. Možná, že jsme měli víc šancí, ale domácí se nám vyrovnali bojovností i fotbalovostí, a tak se hrál rychlý, důrazný zápas, plný soubojů. V prvním poločase nás zlobil velice rychlý Horčička a my jsme neproměnili dvě gólovky. Druhý poločas jsme měli také šance, ale nemohli jsme se prosadit, až se to povedlo Márovi Hanušovi po rohu. Soupeř byl nebezpečný po standardkách a v závěru při nás stáli všichni svatí, když překopl hráč prázdnou branku. Bylo to vydřené vítězství a kluky musím jen pochválit, nechali na hřišti všechno. Stálo při nás i štěstí, ale to přeje připraveným," poznamenal po derby trenér Divišova Roman Sedlařík a dodal: „Máme úzký kádr a každý se na nás chce vytáhnout, což nás stojí strašně moc sil, ale zatím to zvládáme. Opět jsme díky zaváhání Říčan navýšili vedení čele a udělali další krůček k vysněnému cíli."

Branka: 68. Marek Hanuš. Rozhodčí: Velebil. ŽK: 3:3. Diváci: 100. Poločas: 0:0.

Jankov: Nerad – F. Nerad – Kolář, Peroutka, Balík, Šimánek – Ždych (73. Mrázek), Vrzal, Říha, Skála – Uhliar, Horčička.

Divišov: J. Hanuš – L. Svoboda, Jíša, Hronek, Lehán – Campodonico, Vondrák, Macháček, Šmíd (63. Cacák) – Marek Hanuš (85. L. Janovský), Zd. Pekárek.

STANISLAV BALÍK