DIVIŠOV – ZVOLE 0:1

Diváci se tentokrát v Divišově bavili o dost méně než obvykle. Hosté po celý zápas využívali každou příležitost k polehávání po hřišti, zakopávání míčů v přerušené hře, zdržování při uvedení míče do hry, a tak se zápas vůbec nedostal do tempa. Jenže dokázali z ojedinělé šance vstřelit ve 32. minutě hlavičkou Grunda po centru gól, jenž byl nakonec jediným v zápase. Branku mohli vstřelit ještě ve 24. minutě, když Hanuš zázračně vytěsnil střelu do šibenice na roh. Jiné brankové příležitost si nevytvořili a za zmínku ještě stojí jejich nesportovní chování vůči domácím hráčům, i rozhodčím a bylo jen dílem náhody, že nikdo z nich neproměnil žluté ocenění v červené.

Domácí měli opět dostatek šancí ke vstřelení branek, ale shořeli na jejich neproměňování. Janovský po závaru napálil břevno, Vondrák mířil z trestného kopu těsně vedle, Pekárek po nedorozumění ve zvolské obraně zakončil sólo do náruče brankáře a dorážka Macháčka skončila vedle branky.

V 65. minutě byla k vidění moderní rychlá akce. Po výhozu J. Hanuše se Vondrák na půli elegantně uvolnil, nádherně přesunul hru na druhou stranu na Campodonica, který z první našel před brankou Pekárka, který ale třešničku na akci nepřidal a zakončil těsně vedle. Následně se Pekárek dvakrát k zakončení nedostal, protože ho vždy po jeho uvolnění nedovoleně zastavili obránci hostů. V 84. minutě už na něj nestačili, ale zákrokem dne se blýskl gólman Kučera, který střelu reflexivně vykopl pravou nohou. Poslední možnost k vyrovnání měl Marek Hanuš, ale rána z hranice šestnáctky skončila těsně vedle levé tyče.

Branka: 32. Grund. Rozhodčí: Kinčl. ŽK: 2:7. Diváci: 100. Poločas: 0:1.

Divišov: J. Hanuš – Blažíček, Jíša, Marek Hanuš, Lehán – Janovský, Vávra, Macháček, Vondrák – Campodonico (76. M. Bumbálek), Z. Pekárek. Trenér: Roman Sedlařík.

JOSEF SVOBODA