UHLÍŘSKÉ JANOVICE – DIVIŠOV 2:0

Nováček z Divišova se představil v Uhlířských Janovicích velice sympatickým dojmem. Obzvlášť v první půli měl režii hry ve svých rukách a do 20. minuty mohl zápas rozhodnout, protože dvě střely Janovského, jedna Pekárka a Campodonica volaly po gólu, ale buď skončily výborným zásahem gólmana Hromádky nebo na tyči.

Po přestávce se ale projevila domácí zkušenost, kteří přežili kritické okamžiky a ze dvou standardních situací udeřili. Nejprve v 53. minutě Černík vyslal z rohového kopu míč, který na úmyslně na první tyči pustil spoluhráč za sebe a Kopecký ukázal hostům, jak se chovat v pokutovém území – 1:0. Divišovští se snažili o vyrovnání, ale do vyložené příležitosti se již nedostali a střelba z hranice pokutového území se jim také nedařila. A tak přišla 87. minuta, zkušený Černík po trestném kopu našel v šestnáctce na zadní tyči Churavého a ten do protipohybu brankáře Hanuše rozhodl o bolestné porážce Divišova.

Branky: 53. Kopecký, 87. Churavý. Rozhodčí: Šnýdr. ŽK: 2:2. Poločas: 0:0.

Divišov: J. Hanuš – Martin Hanuš (70. Cacák), Macháček, Marek Hanuš, Lehán – Janovský, Jíša, Vávra, Vondrák – Campodonico, Zd. Pekárek. Trenér: Roman Sedlařík.

JOSEF SVOBODA