DIVIŠOV – MARŠOVICE 1:1

V zápase byl sice více na míči favorizovaný Divišov, ale pořádnou šanci si nevypracoval. To hosté vyčkávali a podnikali nebezpečné brejky a po jednom se dostali do vedení předsedou klubu, zkušeným Rosťou Haškem. Ten si ale při dalším úniku ve druhé půli natáhl sval. Přesto byli Maršovičtí nadále nebezpečnější, navíc zápas dohrávali v přesilovce, když domácí Macháček chyboval v rozehrávce, následně zkosil Matěje Haška, a tak ho rozhodčí Budil poslal do sprch. Ještě před vyloučením ale stačil Divišov srovnat stav L. Svobodou z penalty po faulu Řezníčka. Následně mohli hosté zlomit stav na svoji stranu, ale Šach po úniku Matěje Haška přestřelil prázdnou branku a neuspěli ani Brabec a J. Zavadil. A tak zápas skončil nerozhodně.     

 „Chtěli jsme hrát v klidu, dobře kombinovat, ale soupeř nás ve středu hřiště dobře napadal. Přesto bylo za první poločas minimum šancí, my jsme měli jen střely z dálky, hosté dvě příležitosti a jednu po naší chybě proměnili. Do druhého poločasu jsem trochu přeházel sestavu, soupeře jsme sice herně přehrávali, ale do pořádných šancí se nedostali a nakonec jsme vyrovnali z penalty. Hosté hráli rychle po získání míče nahoru, měli tutové šance, ale gól už naštěstí nedali,“ dodal po zápase trenér Divišova Ivan Vondrák, jemuž chyběli jinak hráči základní sestavy Hronek, Marek Hanuš a Zdeněk Pekárek: „Zápas jako generálku neberu, protože kompletní kádr budu mít, doufám, až na mistrák v Uhlířských Janovicích.“

Pokud se formálně dořeší příchody, tak nováčky v týmu Divišova budou kromě brankáře Víta Oberleitnera i zkušený Vladimír Veselý, Pavel Bouček a mladý Pavel Srb z Bílkovic.

„Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém byli domácí více na míči, ale my měli víc vyložených šancí, když jsme chodili do otevřené obrany. Největší spálil Šach, když přestřelil prázdnou branku, to již bylo v době, kdy už domácí hráli od deseti,“ dodal po zápase maršovický stratég Jaroslav Žížala, jenž byl s výkonem mužstva mile překvapený: „S hrou torza, které jsme měli k dispozici, jsem spokojený, ale nemůžeme výsledek přeceňovat, protože Divišov nebyl kompletní. Jsem rád, že už měla naše hra trochu hlavu i patu, přestože jsme hráli bez útoku, když Pavla Žížalu (natažený sval v lýtku) a Lauricha (koleno), kluci z béčka nenahradí.“

Branky: L. Svoboda (z PK) – R. Hašek. Rozhodčí: Budil. ČK: Macháček (D). Poločas: 0:1.

Divišov: Oberleitner – Lehán, Zd. Janovský, Macháček, Martin Hanuš – L. Svoboda – Vávra, Veselý, Vondrák, J. Zámostný (60. Hák) – Hák (35. Campodonico, 80. J. Zámostný).

Maršovice:  Pechač – Řezníček, Dvořák, Orsák, S. Šetina – J. Zavadil, Matěj Hašek, Hrebičík, Šach – R. Hašek (60. Brabec) – Bláža (75. Kočí).

Divišov hraje v neděli 13. srpna od 17 hodin první mistrovské utkání na hřišti Uhlířských Janovic.

Maršovice nastoupí v přípravě na I. B třídu, také v neděli 13. srpna, na hřišti Nové Vsi.