Ve skupině postupně Vlašim porazila v poklidu Písek B 8:1 (Říha 3, Cettl 3, Pajk, Kameník), Větřní 12:2 (Cettl 3, Vopálka 2, Kameník 2, Pajk 2, Říha 2, Filip) a Loko České Budějovice 5:1 (Kameník 3, Kotora, Cettl).

Ve čtvrtfinále nastoupili rytíři proti domácím, kteří hrají úspěšně ligu Jihočeského kraje. Větrovy se snažily kombinovat, ale Vlašimští je do moc šancí nepouštěli a zaslouženě před početnou diváckou kulisou vyhráli 4:1 (Říha 2, Cettl, Pajk).

V semifinále se rytíři střetli s kamarády ze Slaného a hrálo se předčasné finále. V krásném boji zaspala Vlašim začátek a inkasovala gól snad po dvou vteřinách. Poté zabrala a kolektivním a kvalitním výkonem zápas otočila po dvou brankách Cettla, jedné Říhy a Filipa 4:1.

Finále bylo opakováním souboje ze skupiny, kde Vlašim porazila České Budějovice 5:1. Soupeř moc na hřišti nevymýšlel, střílel z každé pozice a rytíři po opět špatném začátku prohrávali po střelách z dálky 0:2. Ač se po některých tvářích začaly koulet slzičky, kluci včetně Zuzky Fialové začali makat a výsledek zápasu zaslouženě díky dvěma brankám Říhy a Cettla a jedné Filipa otočili na 5:3. Po závěrečném hvizdu na nich byla vidět upřímná radost z vítězství, naskákali na sebe, předvedli rodičům děkovačku a šlo se na vyhodnocení.

Nejlepším hráčem týmu byl trenéry vyhlášen brankář Honza Kotora, nejlepším hráčem celého turnaje Martin Cettl.

„Jsme velmi hrdí na mužstvo a jsme rádi, že naše víceletá tvrdá tréninková práce je vidět. Jen tak dál. Do Větrov se opět těšíme, protože je to jeden z nejlepších turnajů v Čechách," chválil jeden z trenérů Miloš Filip hráče i pořadatele po zlatém turnaji.

Konečné pořadí turnaje ml. přípravek SK Větrovy

1. FC Vlašim "A"
2. Lokomotiva Č.Budějovice
3. SK Slaný
4. FC Písek "A"
5. SK Větrovy
6. Běchovice
7. FC Táborsko
8. FC Rokycany
9. FC Písek "B"
10. Nová Včelnice
11. TJ Dražice
12. FK Soběslav
13. Vlašim "B"
14. Větrovy "B"
15. SK Větřní
16. SK Dobrá Voda

MILOŠ FILIP