CHRUDIM – BENEŠOV 2:4

Domácí potvrzovali v první půlhodině roli favorita a v 16. minutě se díky nejlepšímu střelci soutěže Tlapákovi dostali po sóle do vedení. Hosté se rychle oklepali a postupem času hru díky důrazu vyrovnali. Hlavně pohlídali dvě vysoké „věže" v útoku Chrudimi, na které domácí neustále vysílali míče. Benešovští dostali více míč na zem, začali dobře kombinovat a ve 36. minutě se dočkali vyrovnání, když Pešta posadil míč z rohového kopu na hlavou Přitasil na první tyči, jenž přeloboval brankáře Zimu. Netrvala dlouho, Rozsypalův průnik a centr lehce tečoval Balata a dílo dokonal Klauz prudkou střelou do „šibenice" – 1:2. Domácí se ale nevzdávali, rychlými protiútoky stále zaměstnávali benešovskou obranu a dočkali se před odchodem do kabin vyrovnání. Na Tlapákův centr před branku si naběhl Kopecký, který i přes snahu Dvořáka dostal míč do sítě – 2:2.

V prvním poločase se hrál hezký fotbal, plný rychlých akcí, důrazných soubojů, které velice citlivě posuzoval výborně „pískající" rozhodčí Fojtík.
Úvod druhého poločasu patřil Benešovu. V 53. minutě, Obdržal po pěkné přihrávce Filipa, prošel celou obranou soupeře a prudkou střelou rozjásal hostující fanoušky – 2:3. K další nepříjemné střele se dostal po přihrávce Obdržala Balata. Trenér Chrudimi se pokusil následně zvrátit výsledek dvěma střídáními a hrou na tři útočníky. Hostující obrana byla ale plně koncentrována a bezpečně řešila snahy soupeře o změnu skóre, když nejnebezpečnější byla střela po standardní situaci zakončená těsně vedle. Hosté se snažili kombinovat a podnikali nebezpečné výpady. Klauzovu ránu vyrazil gólman na roh a Balata po krásné akci a centru Filipa hlavičkoval „rybičkou" těsně vedle.

Definitivu pro hosty přinesl až střídající Korecký, který po třiceti vteřinovém pobytu na hřišti dokonal do prázdné branky únik Klauze. Byl to jeho první a jediný dotek s míčem v utkání, kterým upravil na konečných 2:4.

Branky: 16. Tlapák, 41. Kopecký – 37. Přitasil, 39. Klauz, 53. Obdržal, 90. Korecký. Rozhodčí: Fojtík. ŽK: Tlapák – Kulhavý. Poločas: 2:2.

Benešov: D. Dvořák – D. Pešta, Melichar, Hašek, Obdržal – Kulhavý, Filip – Přitasil (86. Linhart), Rozsypal (89. Korecký), Klauz – Balata.

JIŘÍ KONDELÍK