CHRUDIM – BENEŠOV 3:2

Začátek patřil Benešovu, ale Kulhavý zamířil z hranice šestnáctky do rukou brankáře Gregovského, který následně zastavil za cenu jen žluté karty unikajícího Haška. Poté se hra vyrovnala a domácí využívali vysokého Vašulína, který působil hostující obraně velké problémy a v 19. minutě otevřel skóre, když překvapil brankáře Lehkého z levé strany šestnáctky. Následně hosté po pěkné akci dopravili Kulhavým míč do domácí branky, ale asistent rozhodčího Pavlas odmával ofsajd. Po půlhodině zaúřadoval podruhé Vašulín a bylo to 2:0. Do konce poločasu se utkání přiostřilo a hráči Benešova z tlaku nic nevytěžili.

Do druhého dějství vstoupili hosté opět aktivně, ale Kulhavý po brejku ani hlavičkující Melichar po rohu stavem nepohnuli. Naopak domácí Linhart překvapil z trestného kopu Lehkého, který míč neudržel v rukou – 3:0. Hosté nerezignovali, Kulhavému se podařilo slepenými góly snížit na 3:2, ale vyrovnat benešovští mladíci nestačili.

"Zápasy si komplikujeme sami. Hra je dobrá, šance si vytváříme, ale branka soupeře je pro nás asi zakletá. Na každou šanci se hrozně nadřeme a výsledek bohužel neodpovídá předvedené hře. Kluků je mi líto. Jsou zklamaní. To co jsme však předvedli v 78. minutě jen ukazuje, co náš tým dokáže. Lehkost, s jakou jsme během minuty dvakrát pokořili soupeře, se tak často nevidí. Tým má sílu, to vím, ale musíme to všem ukázat i výsledkem," má jasno trenér Benešova Petr Slepička.

Branky: 19. a 31. Vašulín, 70. Linhart – 78. a 79. Kulhavý. Rozhodčí: Kotyza. ŽK: 2:2. Poločas: 2:0.

Benešov: Lehký – Kořínek, Hájek, Melichar, Čáp (46. Pešta) – Filip, Kulhavý – Popelka (62. Průcha), Hampl (74. Říha), Pohorský – Hašek. 

KAREL KRÁLÍČEK