VLAŠIM – ČESKÁ REPUBLIKA „U19" 1:4

V mrazivém odpoledni vyrazila Vlašim na mladíky v prvním poločase se sestavou přibližující se „normálu", přesto soupeře nepřehrávala a hra byla vyrovnaná. Petroušova družina měla chuť a jak mohla vyrážela do bleskových brejků. Dva domácí obrana ještě zpacifikovala, ale v 28. minutě strčil Starý do unikajícího Puchela, rozhodčí nařídil penaltu, kterou proměnil Suchan. V závěru ještě zpacifikovat Fendrich osamoceného Matějů. U Vlašimi skončila patička Hronka těsně vedle po centru Baráka.

Do druhého poločasu došlo k hromadnému střídání, u domácích zůstal na hřišti jen Průcha. V úvodu zahrozili hosté ranou Kratochvíla, kterou Stareček vyrazil. Na druhé straně běžel Vondráček po kolmici Vernera sám na Otáhla, ale ten jeho střelu vytáhl, stejně si poradil i s ranou Vernera z trestného kopu. Po něm předvedli reprezentanti rychlý brejk a spolupráci s Buchwaldkem zakončil do prázdné branky Yonov. Oba hned vystřídali, ale určitě ne kvůli špatnému výkonu. V 78. minutě ještě Skopec zkoušený z Benešova, obstřelil po kolmici Putze gólmana a snížil. Jenže v závěru předvedli dvě rychlé akce hosté zakončené Suchanem, jenž zkompletoval hattrick.

„První poločas jsme hráli v trošku lepším složení a hra ještě vypadala, i když jsme inkasovali ze zbytečné penalty. Druhý poločas byl špatný. Zkoušeli jsme hráče, kteří by se mohli ve Vlašimi ucházet o místo, ale prozatím na to nemají. Někteří mají sotva na divizi a nemají ani na ČFL. Už nechci žádné talenty, ale hráče, kteří nám pomůžou," dodal po zápase Petržela.

„Připravujeme se na druhou část kvalifikace a v první fázi nám ukázal zápas s Ruskem, že i vyspělá mužstva v 19 letech hrají dospělý fotbal. Tak jsme si chtěli udělat konfrontaci s muži. První liga byla na nás hodně a asi i druhá, i když jsme vyhráli. Pro kluky z Vlašimi to ale nebylo jednoduché sehrát takový zápas po sezoně. Pro nás to ale byla velká škola, viděli jsme, jak se dokáží hráči vyrovnat s agresivitou, tempem a nasazením. Výsledek je sice pěkný, ale nepřeceňuji ho. Byly tam však hezké akce a i pro sebevědomí kluků dopadl zápas dobře," byl spokojený reprezentační kouč Michal Petrouš.

Branky: 78. Skopec – 28. (z PK), 85. a 90. Suchan, 59. Yunis. Rozhodčí: J. Svoboda – Velebil, Rybka. ŽK: Hell (V). Diváci: 150. Poločas: 0:1.

Vlašim – I. poločas: Fendrich – Nový, Štochl, Breda, Starý – Vebr, Hronek – Janda, Barák, Průcha – Jakubov (34. Vondráček). II. poločas: Stareček – Petrů, Zavadil, Simerský, Hell – Putz, Verner, Čepelák, Skopec, Průcha – Vondráček.

Česká republika U19: Nemrava (46. Otáhl) – Medveděv (46. Rys), Toml, Šural, Matějů – Suchan, Hála (Houser) – Špaček (46. Kratochvíl), Buchvaldek (60. Weber), Puchel – Yunis (60. Štrombach).