ČESKÉ BUDĚJOVICE B – BENEŠOV 1:2 (0:0)

Od začátku hosté potvrzovali, že výhra na Kladně nebyla náhoda. Trpělivou rozehrávkou a přesnou kombinací se dostávali do zakončení, ale koncovka ve velkých šancích, nebyla přesná (Popelka, Baštýř, Hampl a Fišer). Obrana Benešova v čele s Ratajem a Dumským do ničeho vážnějšího domácí nepustila.

Ve druhém poločase chtěl Benešov stav zlomit, ale v úvodu mu nepomohlo ani dočasné vyloučení domácího hráče (10 minut). Naopak to Budějovičtí ustáli a po brejku šli do vedení Míkou. Hosté se nepoložili. Po dvou minutách pobytu na hřišti důsledný střídající Štrajt vyrovnal. Následně začali ve středu hřiště Srb s Lupačem zásobovat krajní hráče přesnými míči a v 77. minutě si našel Baštýř míč šestnáctce domácích a vystřelil výhru Benešova.

„Utkání jsme zvládli, i když jsme museli otáčet nepříznivý výsledek. Na klukách bylo vidět, že si věří a díky bojovnosti s nasazením se dočkali důležité výhry,“ radoval se po zápase trenér Petr Slepička.

Branky: 61. Míka – 71. Štrajt, 77. Baštýř.

Benešov: Matoušek – Vondrák (76. Sklenička), Rataj, Dumský, Fišer – Baštýř, Srb, Lupač, Průcha (87. Horák), Hampl – Popelka (69. Štrajt).

KAREL KRÁLÍČEK