OLYMPIE HRADEC KRÁLOVÉ – BENEŠOV 1:1 PK 4:2

Podle trenéra Luďka Matouška odehráli hosté velice slušný zápas, hráči „makali" ale opět se projevila jejich stará bolest – neproměňování šancí (nastřelili břevno, tyč a dva góly jim nebyly pro ofsajdy uznány).

Benešovští od začátku lépe kombinovali a byli nebezpečnější, jenže v prvním poločase síť za zády brankáře Krejčího nerozvlnili. Ten si poradil se střelou Klauze po kombinační akci D. Pešta – Kulhavý – Rozsypal. V dalších šancích Rozsypalova střela skončila na obránci domácích, Balata po vysunutí Rozsypalem sice překonal brankáře, ale na brankové čáře dostihl obránce Hradce míč a odkopl jej do bezpečí. V závěru poločasu netrefil správně balón D. Pešta po úniku a centru Linharta.

V prvním poločase domácí hrozili především z rychlých protiútoků, dobře si pokrývali míč (zvláště hráči Gkanavas a Pilný), avšak gólman Šimáček nemusel nic složitého řešit. A tak se šlo do kabin bez branek.

Ve druhém poločase domácí hru přitvrdili a v 50. minutě se dostali do protiútoku, který zakončil Ličman podél vyběhnuvšího Šimáčka – 1:0. Hosté poté přišlápli plyn, dostávali se před branku Hradce, ale ta koncovka… Filip trefil po závaru tyč, po rohu dopravil míč do branky patičkou Melichar, ale z ofsajdu, slibná kombinace Balaty a Klauze skončila bez zakončení, hlavička Balaty těsně minula branku, po rohu orazítkoval Melichar hlavičkou břevno a v 85. minutě vystřídavší Korecký po závaru dopravil míč do sítě, ale opět z ofsajdu. Když už se zdálo, že nebude hostům přáno, napřáhl D. Pešta z 25 metrů a nádherná dalekonosná střela skončila v pravém horním rohu Krejčího branky – 1:1. Domácí se během druhé půle k ničemu nedostali.

V penaltovém rozstřelu byli úspěšnější Hradečtí, kteří proměnili všechny čtyři penalty, když za Benešov nedali Přitasil a D. Pešta. Tím pádem zůstal druhý bod v Hradci Králové.

Branky: 50. Ličman – 87. D. Pešta. Rozhodčí: Novák. ŽK: 3:2. Poločas: 0:0.

Benešov: Šimáček – D. Pešta, Melichar, Obdržal, Linhart (67. Říha) – Kulhavý, Filip – Přitasil, Balata, Klauz – Rozsypal (81. Korecký).

JIŘÍ KONDELÍK