TEPLÝŠOVICE – MARŠOVICE 4:2

V prvním poločase se hrál ofenzivní fotbal se šancemi, ale i chybami na obou stranách a střílením gólů jen v domácím podání. První příležitost měl hostující kanonýr Žížala, jehož lob přes brankáře Stařeckého měl správné parametry, ale míč z brankové čáry odhlavičkoval na roh Tůma. Na druhé straně se řítil Král sám na Kondráta, ale nepochopitelně ještě přihrával na tísněného Breburdu, jehož míč po zakončení z malého vápna málem přelomil rohový praporek. Přesto se domácí dočkali po čtvrthodině vedení po Neradově trestném kopu přes zeď. Následně mohl srovnat D. Zavadil, ale orazítkoval po rozehraném rohu jen břevno. To bylo ze strany Maršovic vše a Teplýšovičtí ohrožovali bývalého brankáře Kondráta svými projektily a dvakrát mířili do černého. Nejprve se trefil pěkně z voleje Šahin po rohu Vyhlídala, aby zamířil do sítě hlavou! i nejmenší muž na hřišti Breburda po centru Pejši. Střelec třetího gólu měl v prvním poločase několik příležitostí, ale dvakrát ho vychytal Kondrát, jednou měl krátkou nohu a jednou ho limitovala výška.

Vstup do druhého dějství měli hosté raketový a Brabenec po centru Žížaly snížil na 3:1. Brabenec vzápětí zamířil těsně nad. Domácí byli opařeni, přesto po hodině hry hlavou Krále po rohu Vyhlídala dodali do svých řad klid – 4:1. Jenže v té chvíli lépe hrající Maršovice se hlavou Žížaly po centru R. Haška dostaly opět do hry. Domácí si ale tři body nenechali vzít, když Stařecký polapil nebezpečné střely Brabence a D. Zavadila. A jelikož Královo sólo vyrazil Kondrát na roh, stav zůstal nezměněn.

„Na prvních deset minut jsem hráče připravoval, ať si dávají pozor na útočníky soupeř Žížalu a Zavadila, což jsou rozdílový hráči. Samozřejmě neposlechli a přežili jsme břevno a jednu šanci. Pak jsme se srovnali a do přestávky dali tři góly. V kabině upozorňuji, ať si dají pozor na začátek, ale to je zbytečné a hosté hned snížili. Naštěstí jsme přidali čtvrtý gól a zápas dotáhli do vítězného konce," podotkl po derby trenér Teplýšovic Petr Chomát a přidal: „Musím kluky pochválit, že chtěli jít víc za výhrou. Byly tam sice chyby, ale je to fotbal. Potřebovali jsme odčinit minulý domácí zápas s Týncem, což se povedlo a jsem rád, že jsme navázali na výhru v Kondraci. Na I. B třídu se musel zápas divákům líbit."

„Zápas jsme si prohráli sami zbytečnými chybami v první půli, kdy jsme neměli žádný pohyb a udělali hrubé chyby, které soupeř potrestal. Teplýšovice byly lepší, dobře se pohybovaly a vytvořily si ještě víc šancí, které bohudík neproměnili. V kabině jsme si vše vyříkali a ve druhé půli se naše hra zlepšila o sto procent. Byli jsme lepší na míči, ale srazila nás hrubá chyba, kdy tři naši hráči nechají volného hráče a ten dá hlavou čtvrtý gól. Za první půli si ale domácí zasloužili vyhrát," posteskl si po derby trenér Maršovic Jaroslav Žížala.

Branky: 15. Nerad, 26. Šahin, 37. Breburda, 60. Král – 47. Brabenec, 65. Žížala. Rozhodčí: Filip. ŽK: 3:1. Diváci: 80. Poločas: 3:0.

Teplýšovice: Stařecký – Šahin, Kubálek, Nerad, Tůma – Pejša – Hruška (88. Matoušek), Vyhlídal (72. Chomát), J. Dřízal – Breburda (60. D. Podhorský), Král.

Maršovice: Kondrát – Řezníček (S. Šetina), Dvořák, Hampešt, Zderadička – Matěj Hašek, R. Hašek, Brabenec, Šach (72. Jamrich) – D. Zavadil, Žížala.