MIŘETICE – KONDRAC 2:2

Trenér Miřetic Kotora měl velké problémy se složením sestavy, hlavně neměl k dispozici ani jednoho ze tří gólmanů, a tak musel do branky hráč Pavel Rek, jenž se zhostil situace na výbornou. „Michal Hanuš má problémy s třísly, Novák měl horečky a Vacík naražený malíček na ruce," kroutil hlavou domácí kouč.

Miřetičtí byli přesto překvapivě lepším týmem, drželi míč více na zemi a přišly i šance. Ránu Turka z hranice šestnáctky, po uvolnění, ještě Kňazík vyrazil, ale v 17. minutě již na střelu J. Kamarýta po zatažení a ideální přihrávce Zajíce, nestačil. Po brance se zvedli i hosté a byli nebezpeční po standardních situacích. Pavelka trefil zeď a Pohorského vychytal Rek. V 28. minutě se již radovali, když po faulu J. Kamarýta na Pavelku vyrovnal z penalty Pavlíček. Do konce poločasu se hra vyrovnala a zdálo se, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu, jenže Doležal po rychle rozehraném rohu dostal hlavou domácí do vedení.

Do druhého poločasu vlétli lépe hosté a snažili se dlouhými balony hledat rychlého Pavlíčka, ale ten byl dobře hlídán domácí obranou. Po hodině hry fauloval Petrů zbytečně na polovině hřiště zezadu J. Kamarýta a Kondrac šla do deseti. To však hosty neodradilo od útočení a dál tlačili domácí, kteří těžili z rychlých brejků, ale Zajíc, Fialka ani Přitasil šance neproměnili. A právě posledně jmenovaný se stal smolařem utkání. Nejprve nedokázal usměrnit balon do prázdné hostující branky a vzápětí na druhé straně rychle rozehraný roh Pohorského hlavičkoval do vlastní brány. V závěru bylo utkání nervózní, ale výborné trio rozhodčích již komplikace nepřipustilo.

„Bod jsme Kondraci darovali, když jsme opět neproměnili několik šancí. Hráli jsme půlhodiny proti deseti, přesto jsme Kondrac, která si za celý zápas skoro nic nevytvořila, pustili do standardních situací a v závěru jsme si po rohu dali hlavou vlastní gól," zlobil se trenér Miřetic Petr Kotora a povzdechl si: „Na Kondrac jsme se ani nemohli pořádně připravit, protože máme problémy se zraněními a na trénincích nás moc nebylo. Sice se nám dala dohromady obrana, ale zase chyběl Vondrák a ještě musel do branky Pavel Rek."

Velkou pochvalu sklidili od domácího kouče za řízení zápasu rozhodčí Tobiška, Malý a Richtár. „Podali perfektní výkon a klobouk dolů před nimi. Penalta proti nám byla jasná, stejně jako červená karta pro Petrů po ošklivém faulu na Jirku Kamarýta."

„Z utkání jsem velmi rozladěn. Domácí byli osmdesát minut lepším mužstvem a remíza je pro ně krutá. Odehráli jsme nejhorší utkání v sezóně a není nic, co bych mohl pochválit. Mizerné nasazení, nepřesnost, neexistující střelba – to vše jsme v Miřeticích předváděli. Domácím stačil na atypickém hřišti důraz a my se utkáním doslova protrápili. S Tuchorazí musíme zásadním způsobem přidat, jinak nemáme šanci uspět," zlobil se po derby trenér Kondrace Jiří Janouš mladší.

Branky: 17. J. Kamarýt, 42. Doležal – 28. Pavlíček (z PK), 85. vlastní Přitasil. Rozhodčí: Tobiška – Malý, Richtár. ŽK: 2:3. ČK: 60. Petrů (K). Diváci: 120. Poločas: 2:1.

Miřetice: Rek – Seidl, K. Čáp, P. Čáp, Zajíc – J. Přitasil, Jantač, J. Kamarýt, Turek – Fialka, Doležal. Střídali: Jandák, Mir. Hanuš.

Kondrac: Kňazík – Tichý, Mleziva, Kubín, Nedvěd – Špička (89. Karmazín), Plocha (62. M. Kašpar), Pavelka, Pohorský – Pavlíček, Petrů.

JIŘÍ KAMARÝT