TÝNEC NAD SÁZAVOU – SÁZAVA 1:1

Od začátku byla Sázava lepší, tlačila se před týneckou branku a měla i šance. Jenže Říčař po průniku Foltýna míč minul, kanonýr Švec ani ze tří případů nerozvlnil síť – dvakrát ho vyčapal Vašák a jednou zamířil vedle, v závěru poločasu ještě zkazil Jellúš na poslední chvíli radost Foltýnovi. Jedinou domácí střelu vyslal Skála z dálky nad sázavskou branku.

I po přestávce měla Sázava více ze hry a Foltýnovu dělovku z trestného kopu ze třiceti metrů vytáhl Vašák s námahou na roh. Na druhé straně mířil Orsák vedle a Jíša do brankáře. Už se zdálo, že diváci góly neuvidí a nakonec viděli drama. V 86. minutě Říčař po rohu, nepříliš tvrdou, ale umístěnou střelou dostal Sázavu do vedení, aby v poslední minutě Peroutka po centru Skály vyrovnal na 1:1.

„Věděli jsme že Sázava má dobré mužstvo a že musíme nejlepšího střelce (23 gólů) v soutěži Švece stejně jako hlavičkáře Říčaře při standardních situacích pohlídat. Jenže Švec měl čtyři šance, které jsme naštěstí i díky Vašákovi přestáli a Říčař nám sice nedal gól po rohu hlavou, ale nohou," kroutil hlavou hrající kouč Týnce Radek Skála a byl tak za remízu rád: „V první půli nám nepracovala záložní řada a žádnou šanci jsme neměli. Gól jsme dali v poslední minutě z jediné střely mezi tři tyče. Naše hra nebyla dobrá a Sázava byla lepší, vypracovala si několik šancí, a tak bod beru."

Týnec se tak odlepil z posledního místa. „Furt jsme ve hře, ale musíme se zlepšit, jenže nás je pořád málo. Teď nám chyběli Pazdera se Sedlákem," posteskl si Skála.

Branky: 90. Peroutka – 86. Říčař. Rozhodčí: Kotlár. ŽK: 3:2. Diváci: 100. Poločas: 0:0.

Týnec: Vašák – Jellúš (75. Havel), Peroutka, Dvořáček, Mach – Vavrek (46. Stejskal), Orsák, Radačovský, Kolář – Skála, Jíša.