POŘÍČÍ N. S. – KONDRAC    2:1

Okresní derby nepřineslo kvalitní kopanou, míče většinou na nekvalitním terénu lítaly vzduchem, kombinací a šancí mnoho nebylo a vše vyvrcholilo nechutným závěrem.

V prvním poločase byli favorizovanější domácí lepším týmem a brzy se dostali do vedení, když centr Kyselky uklidil do sítě hlavou Havlíček. V další šanci vyrazil dorážku Pohorského  po centru M. Říhy obránce Kondrace z prázdné branky na roh. Hosté hráli jednoduchý fotbal s nakopávanými míči a hrozili po standardních situacích, ale L. Petrů a dvakrát Vítovský branku netrefili.

Chvíli po přestávce mohla Kondrac po rohu vyrovnat, ale  Pohorský hlavičkoval ze dvou metrů nad, na druhé straně v dobré šanci nezakončil Šimáček a M. Stibůrek z malého vápna nastřelil tyč. Po hodině došlo zazmatkoval stoper Poříčí Kyselka při malé domů a  Vítovský snadno vyrovnal na 1:1. Domácí branka rozhodila a hosté mohli skórovat, ale Vítovský i Sedláček zamířili vedle. Na druhé straně měli domácí několik standardních situací, jejichž nařizování se Kondrackým velmi nelíbilo. Vše vyvrcholilo v poslední minutě, když si míč po rohovém kopu M. Říhy srazil do sítě brankář Císař. Hosté se velmi zlobili na rozhodčího Březnovského, kvůli tomu, že balón po rozehrání od rohového praporku ve vzduchu přelétl  brankovou čáru.

Po skončení zápasu kondracká zloba vyvrcholila, sesypali se nejen na rozhodčího, ale obviňovali nesmyslně i domácí hráče  z nekalých úmyslů, přestože mezi hráči na hřišti probíhaly férové boje. Vše vyvrcholilo, když dostal při odchodu do kabin domácí Šimáček pěstí do obličeje od smyslů zbaveného diváka Kondrace a stejný „člověk" následně dal facku kondracké fanynce.

Trenér Poříčí Zdeněk Šrom se k utkání vyjádřil: „Derby žádný hezký hezký fotbal nepřineslo. Brzy jsme dali gól a poločas dohráli v klidu. I druhý poločas jsme začali dobře, ale dvě velké šance jsme neproměnili a naopak jsme si dali po nedorozumění stopera a brankáře polovlastní gól. Soupeře, který po většinu zápasu nakopával míče jen na naší polovinu, to povzbudilo a ohrožoval naší bránu ze standardních situací, čemuž jsme přispěli i my, kdy jsme  místo zjednodušení hry, chtěli hrát fotbal. K tomu, co předváděli, hráči, funkcionáři a diváci Kondrace posledních patnáct minut se nemá smysl vyjadřovat. Jsem rád, že se nám v konci zápasu podařilo vstřelit vítězný gól," a dodal k incidentu v závěru zápasu: „Co se stalo jsem neviděl. Ať je vyhrocené utkání, jak chce, tohle se nesmí stávat. Vždyť nic netušící hráč dostane pěstí od diváka, co nastane příště?"

K vypjatému derby se vyjádřil trenér Kondrace Jiří Janouš mladší. „Přijeli jsme do Poříčí s cílem odehrát dobré utkání, a to jsme beze zbytku splnili. Hráči předvedli výborný výkon, byli jsme domácím minimálně vyrovnaným soupeřem a na hráče jsem hrdý," a velice se podivoval: „Ani ve snu by mne nenapadlo, že u prvního mužstva tabulky budeme o body okradeni rozhodčími. Nevěřím, že by se Poříčí snížilo v domácím zápase k zákulisním hrám proti mužstvu z druhé poloviny tabulky. Budu tedy věřit tomu, že si jen arogantní trio rozhodčích Březnovský, Macháček I., Macháček II. přijelo do Poříčí dokázat, že pouze a jen oni rozhodují o konečném výsledku. To se jim neuvěřitelně tendenčně  řízeným utkáním, odpuštěním  penalty pro domácí, neregulérním rozhodujícím gólem a následným  ukončením utkání před vypršením řádné hrací doby, opravdu podařilo. Pánové, povedlo se, hanba Vám. Velmi rád si přečtu hodnocení domácího trenéra a jeho jistě upřímnou radost z vítězství. Těší mne alespoň omluva některých domácích hráčů po utkání."

Trenér Kondrace se také vyjádřil i k inzultaci domácího hráče divákem po utkání. „Byl jsem už u kabin a incident jsem neviděl. Přesto vím, kdo nám udělal tuto ostudu."     

Branky: 10. Havlíček, 90. M. Říha – 60. Vítovský. Rozhodčí: Březnovský. ŽK: 0:4. Diváci: 30. Poločas: 1:0.

Poříčí: Kumšta – J. Stibůrek, Kyselka, Křivohlavý,  Breburda – Pohorský, Havlíček, M. Říha, Pavlečko – Šimáček,  Kupša (32. M. Stibůrek).

Kondrac: Císař – Pohorský, Linhart, M. Kubín, Houdek – Pavlíček (84. Janouš), T. Kubín, Petrů, Sedláček – Vítovský, Kučera.