TRHOVÝ ŠTĚPÁNOV – STRUHAŘOV 1:1

Domácí se proti lídru tabulky, který v soutěži ještě neztratil ani bod, museli poprat s absencí svého stratéga. Pomalu se jim ale vyprazdňuje marodka, což je vidět na předváděné hře. Hrálo se tak vyrovnané utkání s mírnou převahou hostů, kteří si vytvořili více šancí a dostali se do vedení těsně před koncem poločasu Dudíkem.
Ve druhém dějství byla hra nadále vyrovnaná a domácím se podařilo čtvrt hodiny před koncem vyrovnat střídajícím Janouškem. Struhařov tak poprvé ztratil v soutěži body, ale pozici lídra si stále v pohodě drží.

„S mančaftem, co loni hrál vyšší krajskou soutěž, je pro nás bod velmi cenný, takže v naší kabině panuje s výsledkem i předvedenou hrou spokojenost," podotkla po zápase radostně vedoucí týmu Trhového Štěpánova Veronika Petrásková.

Branky: 76. Janoušek – 43. Dudík. Rozhodčí: Mrázek. ŽK: 2:2. Diváci: 62. Poločas: 0:1. Trhový Štěpánov: Netolický – Staněk, J. Jakoubek, Mach, Steiner – Trpšovský, M. Jakoubek (46. Janoušek), Vobecký, Lachout – Červeňák, Černický (59. Marvan). Struhařov: P. Pessr – O. Hroch, Hanibal, O. Veselý, J. Sysel, Zmek (70. Michálek), Koblasa (80. M. Strnad), J. Veselý, J. Hroch, Folprecht, Dudík.

PŘESTAVLKY – PRAVONÍN 1:1

Domácí začali utkání náporem. Hned ve 2. minutě střílel Pantoflíček z osmi metrů jen do brankáře, z dorážky P. Mrázek trefil obránce. Následně chybovali pravonínští beci, ale P. Mrázek pálil jen těsně vedle. Ve 24. minutě si na druhé straně osamocený hráč ukopl míč před brankářem Figrem, jenž tak míč pohodlně lapil. Ve 40. minutě rozehráli domácí kombinační akci a P. Mrázek vyběhnuvšího gólmana Doškáře z dálky pohodlně přehodil – 1:0. V závěru poločasu vychytal hostujícího Marka Síbala gólman Figr.
V úvodu druhé půle chtěli domácí zápas rozhodnout, ale střely Kondáše a Kačírka i přímý kop Brambory vyrazil Doškář na roh. Ten si poradil i s ranami P. Mrázka a Kačírka. Hosté se oklepali, poprvé po chybě v domácí rozehrávce pálili těsně nad, ale v 78. minutě se jim již zadařilo, díky Vlasákovi z trestného kopu – 1:1. V závěru, ani jedno mužstvo nestrhlo výhru na svou stranu, a tak se body dělily.

Branky: 40. P. Mrázek – 78. Vlasák. Rozhodčí: Murgač. ŽK: 3:2. Diváci: 40. Poločas: 1:0. Přestavlky: Figr – Kučera, Kondáš, M. Mrázek (59. Tauer), J. Drazdík – J. Mikulanda, Kačírek, P. Pantoflíček, Brambora – P. Mrázek, M. Pohůnek. Pravonín: Doškář – Ondrák, Kodeda, Michal Síbal, T. Babický, Vlasák, Vaingát (63. Vít), Hrubeš, Studnička, Marek Síbal (90. Štěpánek), Novák.

CHOCERADY – POSTUPICE 3:1

Po několika debaklech, byla v Choceradech hodně špatná nálada a domácí již potřebovali konečně zvítězit. Proto se chtěli soustředit hlavně na obranu, avšak již od začátku utkání se jim dařila kombinace a tlačili se do útoku. Do první šance se dostal Kadlec, který šel sám na Kladivu, ten však střelu vyrazil a z dorážky Krch přestřelil. Domácím se dál dařili útoky po křídlech a po přihrávce ze strany, dorazil míč do sítě M. Javůrek – 1:0. Po půlhodině přidal druhou branku Kadlec. Hosté působili zaskočeně a v útoku se jim příliš nedařilo. Přesto se jim podařilo těsně před přestávkou snížit, když se po trestném kopu prosadil na zadní tyči Šetek. Domácí ale ještě před koncem poločasu vybojovali rohový kop. Míč se odrazil k Benákovi, ten nepovedenou střelou trefil šťastně postaveného M. Javůrka, který dorazil balón do branky.
Ve druhé půli se hosté snažili výsledek zvrátit, ale domácí obrana většinu akcí zastavila. Postupice přesto daly gól, ale pro ofsajd, nebyl uznán. Další šance na obou stranách zůstaly nevyužity, a tak se Chocerady mohly radovat z prvního vítězství.

Branky: 19. a 45. M. Javůrek, 30. Kadlec – 42. Šetek. Rozhodčí: Hocek. ŽK: 1:1. Diváci: 68. Poločas: 3:1. Chocerady: Müller – Benák, Pospíšil, Mařinec, Bürgel, Tůma, V. Kuželka, Pešta, Krch, Javůrek M., Kadlec (72. L. Javůrek). Postupice: Kladiva – Žížala, Řezníček, Chudlařský, Urban, Slovák (62. J. Mareš), Vesecký, Sysel, V. Vender, Fürbacher (46. Zeman), Šetek.

POPOVICE – CHOTÝŠANY 0:3

V místním derby domácí překvapivě padly s Chotýšany. Popovice začaly náporem a hlavní spalovačem byl Matuška, který měl tři velké šance, ale na brankáře Matouška si nepřišel ze dvou samostatných úniků ze stran ani střelou na zadní tyč. Domácím nepomohly ani standardní situace. Hosté hrozili z brejků, ze kterých ale P. Heřmánka nepřekonali.
V úvodu druhé části hosté Popovice zmrazili, když z prvního nákopu, po fatální chybě stopera Hovorky, skóroval snadno osamocený Aleš Hanibal. Popovičtí se následně psychicky rozsypaly, vázla jim kombinace a do konce zápasu si vypracovali jen únik M. Heřmánka, který však po pěkném vysunutí Pávem zklamal v zakončení. Hosté byli v druhém dějství lepším týmem a přidali ještě dvě branky Herwigem a A. Koreckým a zaslouženě si po šesti zápasech bez bodů odvezly výhru. Popovice v posledních dvou utkáních pětkrát inkasovaly a nedaly gól, a tak budou muset zabrat, aby po dobře rozjetém začátku sezony neskončily v průměru.

Branky: 46. Aleš Hanibal, 62. Herwig, 87. A. Korecký. Rozhodčí: Rybka. ŽK: 2:2. Diváci: 30. Poločas: 0:0. Popovice: P. Heřmánek – Kropáček, (70. Mrkvička), Kašpar (46. Žížala), Chmel, Jakub Hovorka (70. L. Filip), Šach, Páv, Jiří Hovorka, Kaucký, M. Heřmánek, Matuška. Chotýšany: Matoušek – A. Korecký, Adam Hanibal (80. Straka), Š. Korecký, Herwig (88. Kuthan), Říha, Vaňkát (57. M. Filip), Khandl, Aleš Hanibal, R. Říha, Povolný.

VRCHOTOVY JANOVICE – ZDISLAVICE 3:0

Utkání začalo v dobrém tempu a jako první vážněji zahrozili domácí, když hlavička Rezka olízla levou tyč zdislavické branky. V další pasáži hry byli nadále domácí lepší a vytvářeli si dobré brankové příležitosti. Jenže Suchan z malého vápna těsně minul branku, na přetažený centr nedosáhl Novotný a dorážku Suchana vychytal brankář Klenot. Aktivita domácích byla odměněna ve 43. minutě, kdy míč po přihrávce Novotného poslal do sítě Němec.
Ve druhém poločase se hra vyrovnala, hosté předváděli kombinační fotbal, ale před velkým vápnem domácích veškeré jejich akce končily. Uklidňující druhou branku přidali domácí v 75. minutě, když Střihavka milimetrovou přihrávkou vyslal do úniku Němce, který s přehledem obstřelil brankáře. Na konci utkání se vřítil do otevřené obrany hostů Lacina, přihrávkou, která měla „oči", našel před brankou Němce, jenž s přehledem zkompletoval hattrick.

Branky: 43., 75. a 89. Němec. Rozhodčí: Černý. ŽK: 2:3. Diváci: 75. Poločas: 1.0. Vrchotovy Janovice: Vávra – Trojan, Josef Zeman, Hrdlovič, Rezek – Suchan, Střihavka (77. Čedík), Slabý, Rouš (46. T. Lacina) – Novotný (80. Psota), Němec. Zdislavice: Klenot – Oberleutner, Hejný, Jankovský, Hrazdíra, Švec, T. Kubálek, Novák (67. J. Kubálek), Filip, Staněk, M. Bouček.

DOLNÍ KRALOVICE – KAMBERK 3:1

Téměř po celý první poločas se museli diváci nudit. Domácí sice získali určitou herní převahu, ale jejich nepřesné střely nemohly gólmana hostí ohrozit a několik málo šancí Kamberka také nemělo šanci na úspěch. Ve 41. minutě vyrazil gólman hostí Kahoun přímý kop Vrkoslava a dobíhající Vošický gólovou dorážkou konečně trochu uspokojil domácí diváky.
Po změně stran zastihli hosté kralovickou obranu nepřipravenou. Podnikli povedenou fotbalovou akci po pravé straně a následný centr, za přihlížení domácí defenzivy, snadno poslal Kosák hlavou do branky. Snahy domácích strhnout vedení na svoji stranu dlouho vycházely naprázdno. Až v 78. minutě se po teči z přímého kopu L. Jelínka mohl radovat Lebeda, který tak korunoval svůj výborný výkon. V nastaveném čase ještě vyšachovali obranu hostí Lebeda s J. Maršounem, který zakončoval do odkryté branky. Dolní Kralovice tak po nevýrazném výkonu získaly první body na domácím hřišti.

Branky: 41. Vošický, 78. Lebeda, 90. J. Maršoun – 47. Kosák. Rozhodčí: Lupač. ŽK: 1:1. Diváci: 25. Poločas: 1:0. Dolní Kralovice: J. Doležal – Pitelka, Jiří Marušák, Bystričan, Kotýnek – Vošický, Vrkoslav, J. Maršoun, Malina (60. L. Jelínek) – Rudolf Šaman (67. J. Holba), Lebeda. Kamberk: Kahoun – T. Klabík, Adamovský, Dornák, Kosák, Tulej, Míka, Kubů, Kříženecký, Babor, Jechoutek.

SOBĚHRDY – OLBRAMOVICE 3:1

Hosté mají mladé běhavé a technicky vyspělé mužstvo a utkání ukázalo, že Olbramovice byl zatím nejtěžším soupeřem, kterého Soběhrdy letos potkaly. Prvních dvacet minut odehráli domácí na těžkém terénu velmi dobře a dostali se do dvou velkých šancí. J. Bartík ani Černý je však proměnit nedokázali. Aktivitu pak začali přebírat hosté, kteří si také vypracovali dvě velké šance, ale Oberleitner domácí výbornými zákroky podržel.
Na začátku druhé půle se po rohu Hlavničky ve vápně prosadil Černý a dotlačil míč do branky – 1:0. Hosté byli poté jednoznačně lepší a vytvořili si řadu šancí, kterým výborný Oberleitner dokázal čelit až do 70. minuty, kdy ho po pěkné křídelní akci prostřelil z malého vápna Štěpánek – 1:1. Olbramovice dále obléhaly branku domácích, ale brankář přiváděl zákroky hostující hráče k šílenství. Udeřilo tak na druhé straně, když byl v šestnáctce faulován J. Bartík a Černý penaltu s klidem proměnil. Definitivní tečka za utkáním přišla v 83. minutě z brejku, když J. Bartík posunul míč do strany na Jonsztu, který střelou na přední tyč stanovil skóre na 3:1. Hosté tak sice byli větší část zápasu lepším mužstvem, doplatili však na špatnou koncovku a žádný bod tak ze Soběhrd nevezou.

Branky: 53. a 78. (z PK) Černý, 83. Jonszta – 70. Štěpánek. Rozhodčí: Irion. ŽK: 1:2. Diváci: 40. Poločas: 0:0. Soběhrdy: Oberleitner – Hlavnička, D. Škvor, Fulín (80. M. Šašek), T. Procházka, Černý, Vilímek, Rozehnal, Prikner, J. Bartík, Jonszta. Olbramovice: Malík – Rosol, Košař, Šípek, Janoušek – Tůma, P. Vyskočil, Boukal, Hrstka (54. Štěpánek) – Šach, Macháček.

1. Struhařov⋌ 9 8 1 0 33:6  25
2. Soběhrdy⋌ 9 6 3 0 28:9  21
3. Vrchotovy Janovice ⋌ 9 6 1 2 24:13 19
4. Sokol Přestavlky⋌ 9 4 4 1 19:14 16
5. Popovice⋌ 9 5 0 4 28:20 15
6. Olbramovice⋌ 9 4 1 4 18:18 13
7. Pravonín⋌ 9 3 3 3 22:14 12
8. Dolní Kralovice⋌ 9 4 0 5 16:17 12
9. Trhový Štěpánov⋌ 9 3 3 3 12:17 12
10. Zdislavice⋌ 9 3 2 4 11:16 11
11. Chotýšany⋌ 9 3 0 6 19:27  9
12. Postupice⋌ 9 2 0 7  9:18  6
13. Kamberk⋌ 9 1 1 7 14:35  4
14. Chocerady⋌ 9 1 1 7  4:33  4