Panterkám to do žil vlilo pozitivní energii a začaly hrát tak, jak si řekly. Druhá změna skóre přišla v zápětí, kdy od brány přihrávala Němcová rozeběhnuté Jančíkové, která prošla zbytek hříště a překonala hostující gólmanku (2:0).

Vypadalo to, že by Panterky mohly své soupeřky zcela převálcovat, jelikož naprosto ovládly vlastní hřiště. Byly dříve u balónu, pěkně si přihrávaly a zkrátka hrály pohledný kombinační fotbal.

Další vytvořenou šanci v prvním poločase neproměnila Veselková, která po centru své spoluhráčky vystřelila takzvaně z jedničky těsně vedle branky a zahodila tak tutovku. Ani Filipové se skóre nepodařilo upravit, když po rozích dvakrát hlavičkovala mimo tři tyče.

Druhý poločas začaly soupeřky pěkně zostra. Pustily se do Panterek a ty začaly chybovat, což se zákonitě odrazilo v jejich skóre. První velkou hrubku zapříčinila obránkyně Sládková, která se nedohodla s domácí gólmankou a balón před vlastní brankou odkopávala zbrkle pryč, bohužel ho však stočila přímo do ní (2:1).

Vlastní gól Panterky rozhodil a soupeřky z Lečice toho využily a vyvinuly na ně velký tlak. Mnoho lečických šancí zlikvidovala domácí obrana a čechtická brankářka si střežila svou svatyni. Bohužel ale přišel rohový kop soupeřek a Marcela Kubíková vyrazila míč nešťastně za svá záda. Ten však dopadl těsně před brankovou čáru a předstoperka Zídková se ho ještě snažila vykopnout ven. Míč se jí však svezl po noze do branky (2:2).

Panterky tak náhle po vlastních chybách ztratily vedení a pro velkou radost soupeřek zápas směřoval ke svému konci remízou. Chybělo už jen pár minut do konce druhého dějství a Panterky si uvědomovaly, že tato remíza by byla více než zbytečná, a tak se své chyby snažily napravit.

Šanci měla Andělová, která ale nezakončovala přesně. Nicméně poté se balonu ujala již výše zmiňovaná Monika Zídková a takzvaně vzala vše na sebe. Dostala se až do situace jedna na jednu, kdy byla těsně před brankářkou a vyřešila ji, jak nejlépe mohla. Přelobovala hostující gólmanku a míč směřoval do prázdné branky. Skóre se tak měnilo naposledy na 3:2.

Radost Panterek i diváků byla neuvěřitelná. Panterky tedy po nápravě vlastních chyb zaslouženě na domácím hřišti zvítězily! Ironicky by se dalo říci, že se „konečně“ rozstřílely, i když dvě z pěti branek skončily ve vlastní síti.

Ohlasy po utkání

„Jak dobře začal první poločas, tak druhý byl, jak studená sprcha. Po prvním vlastním gólu jsem si říkala, že se to může stát, ale po druhém bych nejraději utekla z brány.“ Dodala po zápasu Čechtická brankářka Marcela Kubíková.

Zápas okomentovala střelkyně dvou gólů, kapitánka Monika Zídková: „Celý náš tým chci pochválit za bojovnost až do poslední minuty. Výhra 3:2 a všech pět gólů jsme si daly samy. V prvním poločase se prosadila Lucka svými krásnými dvěmi góly, vedení bylo naše. Bohužel ve druhém poločase, kdy si dáte dva vlastní nešťastné góly, skóre 2:2 a do konce zápasu pár minut, bylo to napínavé, infarktové. Ale všechny holky na hřišti se nevzdaly, sebraly síly a bojovaly do poslední minuty. Snaha se nám vyplatila, utekly jsme soupeřkám a otočily zápas na svou stranu.“

Své si k tomu řekla i levá záložnice Andrea Kubíková: „V sobotu jsme šly do zápasu s jasným cílem a to takovým, že už je opravdu na čase získat nějaké body. Od začátku zápasu jsme měly navrch, dokázaly jsme tvořit hru a po pár minutách i skórovat. Vést po prvním poločase 2:0 byl skvělý pocit a chtěly jsme hrát dál, bohužel se ale druhý poločas nezačal vyvíjet podle našich představ, když se nám podařilo si dát dva vlastní góly. Čas neúprosně běžel a za každou cenu jsme se snažily vyrovnat, protože jsme na to opravdu měly a odejít z tohoto zápasu s remízou by pro nás bylo obrovským zklamáním. Pár minut před koncem se nám konečně podařilo zvýšit skóre na 3:2 a udržet to až do konce zápasu. Bylo super odcházet do kabin s pocitem výhry a ještě na domácím hřišti."

Sestava Panterek: M. Kubíková – Hrdličková (Sládková), Němcová, Zídková, Pražáková – A. Kubíková (Dudková), Andělová, Filipová (Studničková) – Jančíková (Veselková).

V sobotu 27. října odehrají Panterky poslední utkání podzimní části sezony na domácím v Čechticích hřišti proti Jílovému od 13 hodin.

Iveta Filipová, Veronika Němcová

Fotbalistky Čechtic prohrály v Loděnici 0:3.
Čechtice se v Loděnici neprosadily a prohrály 0:3