„Chci, abychom měli nějakou tvář a musíme si uvědomit, že všechno vychází z kvalitní defenzívy. Takhle hrají všechny velké týmy, od toho se vše odvíjí. Samozřejmě přitom ale nesmíme být zalezlí a snažit se být vpředu aktivní, což se nám v utkání s Teplicemi podařilo," řekl nový trenér domácích Jiří Sabou, který dodal: „Tato role u týmu je krátká. Dalo by se říci, že jsem do toho bylo hozen, neměli jsme tým, sháněli jsme hráče. V první řadě jsem tedy chtěl vyjít z nějakého systému zaměřeného především na to, abychom byli kompaktní dozadu."

I když si Teplice vytvořily územní převahu, kromě několika závarů neměly stoprocentní šanci. „Kluci zaslouží pochvalu. Ve slabé chvilce jsem jim slíbil za postup prase a teď je tu. Samozřejmě ho dám rád, moc rád. Chtěl bych poděkovat všem, nejen hráčům, ale i lavičce, byla to super atmosféra a je to pro nás všechny sen," tetelil se radostí Jiří Sabou, na jehož tým čeká v sobotu dopoledne premiéra nového ročníku třetí ligy v Benešově: „Nechci říci, že na to teď po zápase úplně nemyslím, kluci určitě ne. Bude to rychlé, Benešov nehrál pohár, bude mít výhodu, že my budeme mít kratší regeneraci. Teď jsme ale v euforii, užijeme si to a Benešov začneme řešit až den po zápase."

Krob litoval, doma nastoupit nemohl


Jiří Sabou po oslavných pokřicích poslal své ovečky vyklusat před již vyprázdněným hledištěm, v němž ještě zůstával teplický bek Jan Krob. Ten ale do zápasu nezasáhl. „Na posledním tréninku před zápasem na Dukle jsem si natáhl břišní sval. Myslel jsem, že to půjde, ale ve dvacáté minutě na Dukle jsem střídal. Bylo to špatné, lékaři mě kvůli tomu na hřiště nepustili ani proti Spartě. Nešlo to ani tady v Králově Dvoře, což mě moc mrzí. Jsou to dva kluby, které mám nejraději, v Králově Dvoře jsem vyrůstal, pak mě vychovávala Sparta. Bohužel o oba zápasy jsem přišel," litoval devětadvacetiletý Jan Krob.

Jan Krob /4/  a David Zoubek / SK Kladno Zdroj: Foto: Bohumil KučeraKromě Kroba chyběl na hřišti například Vachoušek, přesto měly Teplice na hřišti dobrou sestavu, ale Kukec a spol. svoje kvality nepotvrdily. I proto, že domácí je zaskočili zpočátku odvážnou hrou. „Nejhorší bylo, že jsme si říkali, že musíme dát pozor na začátek zápasu, na první standardku. Tu jsme ale podcenili, dostali jsme gól a domácí to nakoplo a potom už tak hráli ne na sto procent, ale na dvě stě a vycítili, že proti nám mohou hrát. To, že jsme hráli na jejich půlce, nic neřešilo.

Vytvořili jsme si pouze dvě tři pološance, to je s třetiligovým mančaftem hodně málo," uznal Krob, který vysledoval, že tým domácích přinesl na plac duch velkého bojovníka Jiřího Saboua: „Jirka, když byl na hřišti, tak byl velký hecíř. Umí to i jako trenér, dobře je namotivoval. A když vedete 1:0 s ligovým týmem, tak v sobě najednou najdete takových sil, o kterých předtím nemáte ani tušení."

Na start Jana Kroba se marně kromě příbuzných a známých těšili malí fotbalisté z přípravky ČLU Beroun, které, pokud mu zbývá čas, trénuje. „S bratrem jsme se do trénování před dvěma roky pustili. Myslím, že je znát kus práce a že kluci před očima rostou. Zlepšují se každým měsícem, máme z toho radost nejen s Jakubem, ale i s rodiči a dalšími, kteří nám pomáhají. Jsme z toho potěšení, myslím, že to k něčemu vede a máme z toho radost," měl alespoň nějaký důvod ke spokojenosti Jan Krob.