Pociťoval jste před prvním zápasem v krajské soutěži na hráčích nervozitu?

Jsou to ve směs mladí kluci, takže si až na vyjímky nějakou nervozitu nepřipouštějí. Přesto byla prvních deset minut na některých cítit.

Byl jste i vy plný očekávání, zda mužstvo dobrou přípravu přetaví i do mistrovských zápasů ve vyšší soutěži?

I přes to, že už nějakých 20 let trénuji jsem byl dost nervózní a snažil jsem se to na sobě nedat znát, což se mi asi moc nedařilo (směje se). Tušil jsem, že to nebude jednoduché a nevěděl (jelikož nejsem ze zdejšího kraje) jakou kvalitu v této soutěži můžu očekávat.

V Uhlířských Janovicích jste sice i podle domácího trenéra byli lepší a zle, hlavně v první půli, soupeři zatápěli, jenže jste prohráli 0:2. Co rozhodlo o tom, že se vám premiéra výsledkově nepovedla?

Byl to důsledek neproměňování šancí a špatného bránění standardních situací.

Zaplatili jste, jak se říká nováčkovskou daň?

Myslím si, že se nemůžeme vymlouvat na nováčkovskou daň, protože s proměňováním šancí už máme delší dobu velké problémy. Je pravda, že s přibývajícími minutami ve druhém poločase byla na nás vidět flustrace z neproměňování šancí a tím pramenila větší nepřesnost v naší hře.

Hráči byli určitě po zápase zklamáni, co jste jim řekl?

Hráči byli zklamaní z výsledku, ale odměnou za odvedený výkon jim byl potlesk velkého počtu fanoušků, kteří dorazili naše mužstvo povzbudit. Já jsem jim poděkoval za předvedenou hru s tím, že nesmíme polevit a dál na sobě tvrdě pracovat.

V okresním přeboru jste měli problémy s disciplínou, protože v týmu máte vznětlivé hráče, kterým excesy v okrese procházely, ale v kraji by už nemusely. Červenou kartu jste nedostali, tak si asi vzali vaše slova o disciplíně k srdci…

Připravovali jsme se na to a věděli, že nás naše excesy můžou v kraji velmi poškodit. Hráči k tomu také tak přistoupili a s tím jsem velmi spokojen.

V neděli Vás čeká doma v okresním derby Sedlec-Prčice. Nebojíte se, že by se na hráčích neproměňování příležitostí mohlo projevit a pokud se dostanou do šance, raději přihrají a nebudou chtít zakončovat sami?

Na derby se připravujeme jako na každý jiný zápas. Nebojím se toho, že by se na hráčích mohl projevil špatný výsledek z Janovic. Věřím tomu, že střelci opět najdou odvahu a přesnou mušku k tomu, aby byl výsledek pro nás co nejlepší.

Po 27 letech se odehraje v neděli v Divišově zápas krajské soutěže a přijde určitě hodně diváků. Těšíte se nebo vás to spíše svazuje?

Těšíme se a věříme že, nás přijde opět podpořit co největší počet diváků a že je nezklameme jak předvedenou hrou, tak i výsledkem. Doufám, že kluky to nebude natolik svazovat, aby nemohli úkoly splnit.

Hráči budou chtít hrát asi hodně ofenzivně, aby se ukázali fanouškům. Budete je krotit, aby hru hned neotevřeli a tím by nahráli sedleckoprčickým brejkům, který tento tým má rád a i v Kondraci uhrál remízu 2:2?

Budeme hrát opět svoji hru, to znamená rychlý, důrazný fotbal v pohybu s ofenzivním pojetím. Samozřejmě budu kluky nabádat hrát zodpovědně v zadních řadách, jelikož jsme si vědomi kvality a rychlých protiútoků hostujícího týmu.

Máte vypsanou nějakou prémii za první výhru v kraji?

Žádnou prémii vypsanou nemáme, ale v případě dobrého výsledku budu první, který do společné kasy vloží hezkou odměnu.

Co by vás po zápase uspokojilo, abyste si mohl v klidu bez výčitek dojít na pivo?

Uspokojil by mě kromě dobře předvedené hry samozřejmě i dobrý výsledek, což znamená vítězství. A pokud nás diváci po zápase opět odmění potleskem, mohu si v klidu bez výčitek dojít na dobré pivo.