VLAŠIM – ÚSTÍ NAD LABEM 1:0

První poločas se odehrával po většinu času mezi šestnáctkami, ale když už se Vlašim dostala před branku hostů, vždy to „smrdělo." Barákovi na poslední chvíli skluzem ukopl míč v pokutovém území Peterka, Barák po centru Vopata pálil z dobré pozice nad a Vebrova přízemní střela po zpětné přihrávce Radoše šla těsně vedle branky zkoprnělého Zachardy.

Těsně před odchodem do kabin poslal ústecký obránce Zeman přihrávku do středu hřiště přímo na vlašimského Matějku, jenž pádil sám na brankáře, jenže ten míč vyrazil na břevno a následný závar hosté uhasili. „To snad už není možné," ulevil si trenér Vlašimi Vlastimil Petržela po prachbídné koncovce svých svěřenců a nakopl na zemi ležící lahev.

Hosté hrozili jen po standardních situacích, ale s těmi si obrana v čele s brankářem Budínským poradila.

Ihned po přestávce již domácí fanoušci zabouřili gólovou radostí, když si na centr Vebra naskočil Breda a hlavou z malého vápna nedal brankáři Zachardovi šanci. Následně hosté více otevřeli hru, což vyhovovalo domácím, jenž podnikali nebezpečné kontry, kterým ale většinou chybělo finální zakončení. V největší šanci hlavičkoval Radoš do tyče po centru Kučery a z dorážky poslal Breda míč vysoko nad.

A tak se rytíři museli do posledního hvizdu rozhodčího Julínka strachovat o nejtěsnější výhru. Tu ale uhájili, protože neškodní hosté snad kromě hlavičky Novotného po rohu, vážněji nezahrozili.

„Naše vítězství bylo naprosto zasloužené. Soupeř jen nakopával míče na dlouhého Smolu a kombinačně na nás neměl. Šancí jsme měli na dva zápasy, ale proměnili jen jednu, když ostatní situace byly až komické. Nebyli jsme totiž schopni dorazit míč od tyče nebo břevna do branky nebo netrefíme z dorážky prázdnou branku," poznamenal k utkání Vlastimil Petržela a dodal: „Na některých klukách bylo vidět, že toho mají ještě po cestě z Opavy dost, když jsme jeli strašnou cestu ve sněhové vánici a Tonda Barák byl unavený po zápasech reprezentace. A tak klobouk dolů před nimi, že to zvládli."

„Domácí zaslouženě zvítězili, kteří byli více agresivní. My jsme se sice snažili, ale to bylo málo," dodal krátce po utkání trenér Ústí Petr Němec.

Branka: 48. Breda. Rozhodčí: Julínek. ŽK: Barák, Gebert – Šraga, Leibl, Peterka, Smola. Diváci: 429. Poločas: 0:0.

Vlašim: Budínský – Breda, Štochl, Simerský, Nový – Vebr – Vopat (64. Gebert), Barák (83. Petrů), Radoš, Průcha (55. Kučera) – Matějka. Trenér: Vlastimil Petržela.

Ústí nad Labem: Zacharda – Šraga, Vaněk, Vraštil, Zeman – Peterka, Pavlata (86. Hanich) – Leibl (66. Veverka), Martykán, Krátký (78. Novotný) – Smola. Trenér: Petr Němec.