TEPLÝŠOVICE – JANKOV 9:0

Zápas začal kuriózně, když na hřiště nastoupilo v dresech Jankova jen sedm hráčů. Zbytek postupně dobíhal. V páté minutě bylo již hostů deset, jedenáctý M. Čermák neměl chrániče a než si je půjčil, uběhlo dalších deset minut. Když už byli tedy Jankovští kompletní, tak se vzápětí zranil Hameršmíd a hosté dohrávali zápas od 16. minuty v deseti. „Votvírák zvítězil," narazil kouč Jankova Stanislav Brabenec na hudební festival, kterému dali hráči přednost před fotbalem a ty, co dobíhali průběžně na hřiště se „zasekli" ve Voticích. Votvírák lákal i teplýšovického Pavla Breburdu, který ale na zápase byl a tak udělal kouči Petru Chomátovi radost: „Chtěl jet, ale domluvili jsme se, že musí mít přednost povinnosti a poté se může veselit na festivalu."

Zápas tak byl od začátku jednoznačný. Skóre otevřel z trestného kopu kanonýr Vyhlídal, když si asistenci připsal i asistent trenéra Chomáta Miroslav Podhorský starší, jenž vyměnil před zahráním trestného kopu míč Vyhlídalovi a ten se pěkně trefil přes zeď. Druhou trefu měl na svědomí opět Vyhlídal po nabídce Breburdy. Do přestávky se ještě trefil Breburda po náběhu za obranu a Pejša na zadní tyči po pěkné akci a přihrávce Hrušky. Hosté také občas sympaticky zahrozili, ale Stařeckého nepřekonali.

Po změně stran pokračovala kanonáda Teplýšovic, ve které zkompletovali hattricky Breburda (do prázdné branky po důrazu a přihrávce Pejši a lobem přes Nerada) s Pejšou (dvakrát v závěru po pěkných akcích), mezi ně se vtěsnal Matoušek, jenž proměnil sólo. Jankovští by si zasloužili za svoji snahu dopředu vsítit gól, a že šance měli (Horčička, Balík, Uhliar, M. Čermák), ale radosti z branky se nedočkali.

„Jsem rád, že se kluci fotbalem bavili, předváděli pohledné akce a stříleli pěkné góly. Celé mužstvo zasluhuje pochvalu. Upřímně jen lituju vynikajícího brankáře Jankova Nerada a trenéra, kterému odjedou čtyři hráči na festival," podotkl po derby teplýšovický trenér a dodal ke čtvrtému místu: „Těší mě, že jsme se umístili jako nejlepší mančaft okresu v I. B třídě. Před sezonou jsem vyhlásil, že chceme pozlobit špičku, což se nám dařilo jen zpočátku. Přesto, s kádrem, s jakým jsme dohrávali sezonu, jsme se vzchopili a uhráli body. A tak jsem s umístěním velmi spokojený a pro Teplýšovice je to velký úspěch."

„Dostat devět gólů na závěr je protivný, šance dát alespoň jeden gól byly. Jsem rád, že jsme soutěž dohráli čestně bez průserů," oddechl si Stanislav Brabenec po posledním zápase i na trenérském křesle Jankova: „Bylo to sedm krásných roků, ale teď už to musí převzít mladší, já budu odpočívat a chodit se na fotbal koukat."

Branky: 32., 50 a 79. Breburda, 33., 86. a 89. Pejša, 18. a 25. Vyhlídal, 73. Matoušek. Rozhodčí: Nejedlo. Poločas: 4:0.

Teplýšovice: Stařecký – Hruška, Tůma, Kubálek, Stěhule (54. Hnilička) – Chomát – Matoušek, Vyhlídal, Stareček (74. Vilímek) – Breburda, Pejša.

Jankov: F. Nerad – Šimánek, D. Čermák, Balík, Krška – Uhliar, Hameršmíd, Skála, Vrzal – Horčička, M. Čermák.