JANKOV – TEPLÝŠOVICE 0:4

Okresní derby silně ovlivnil terén, který byl po celodenním dešti velmi těžký. I přesto se mužstva snažila o kombinační fotbal. Kvůli těžkému terénu však většina akcí končila nepřesnostmi. Skóre otevřel M. Podhorský, který využil nepřesný výkop od domácí branky.

Vstup do druhého poločasu se podařil hostům, když tečovaná střela Breburdy zapadla za bezmocného Nerada. Poté se domácí vrhli do útoku, ale zkušená obrana Teplýšovic hrála bez chyb. A když už nějaká střela propadla, stál na svém místě brankář Měsíček. Na druhé straně hosté podnikali útoky do otevřené obrany Jankova a ještě dvakrát udeřili bratry Podhorskými, David vsítil třetí gól a Miroslav čtvrtý z penalty.

„Zápas se odehrával na velmi těžkém terénu. Soupeř nás po celý zápas přehrával především zkušeností a taktickou vyspělostí. Teplýšovicím tak gratuluji k zaslouženému vítězství," podotkl po derby zkušený kouč Jankova Stanislav Brabenec.

„I přestože chyběl v sestavě Kubálek, kterému v práci spadla paleta na nohu, podali kluci výborný výkon. Před zápasem jsem měl obavy z terénu i soupeře, který byl nabuzen výhrou z Týnce. V kabině jsme se připravili, že nemůžeme hrát na katastrofálním terénu kombinační fotbal a kluci moje pokyny do puntíku splnili, z čehož mám velkou radost. Až do první branky byl zápas vyrovnaný, druhý poločas již z naší strany jednoznačný. Jsem moc spokojený a hráčům musím poděkovat, protože zápas nebyl jednoduchý," radoval se z výkonu svých oveček kouč Teplýšovic Petr Chomát a dodal k pátému místu po podzimu: „Měli jsme problémy, ale dokázali jsme se z nich vymotat. Člověk není nikdy spokojený a některé zápasy jsme měli dotáhnout do vítězných konců, přesto páté místo beru. Věřím, že na jaře budeme prohánět mužstva na špičce tabulky."

Branky: 42. a 80. (z PK) M. Podhorský, 77. D. Podhorský, 48. Breburda. Rozhodčí: Kudrjavcev. Bez karet. Diváci: 80. Poločas: 0:1.

Jankov: Nerad – Hameršmíd (78. Zajíc), Peroutka, Čermák, Uhliar (68. Kolář) – Balík, Skála, Říha, Šimánek – Vrzal, Horčička.

Teplýšovice: Měsíček – Nerad, Pavel Chomát, J. Dřízal – Pejša – D. Podhorský, M. Podhorský, Ottl, Breburda (83. Průcha) – Mládek (81. Rosenvald), Král (86. Matoušek).

STANISLAV BALÍK