DOMAŽLICE – BENEŠOV 0:2

Zápas začali domácí raketově a v první půlhodině nepustili hosty na svoji poloviny. Hrnuli jeden míč za druhým do šestnáctky Benešova, hlavně po standardních situacích, ale hosté měli v brance Beníka, který rozesmutnil zákroky třikrát Černého, dvakrát Mužíka, jednou Roubala, Pirocha a Špírka. Už se zdálo, že obranná hráz musí padnout, ale přišel pravý opak. Benešov se poprvé dostal vážněji na polovinu soupeře, Farkaš z rohového kopu poslal míč před branku a Adjei hlavou otevřel skóre – 0:1. To byl pro domácí šok a hosté mohli do přestávky navýšit z brejků skóre, ale Kučaba po průniku středem zakončil slabě, Ibe z malého vápna nepřekonal brankáře Šimana, který vytáhl i parádní zákrok proti ráně Laštovky.

Ihned po přestávce se po rychlé akci, centru Kučaby a hlavičce Ibe dostal k zakončení Turek a nezaváhal – 0:2. Poté domácí nasadili exligistu Fořta a dlouhými míči se snažili zkorigovat, ale když už je obrana pustila do zakončení, tak dvakrát Fořt, Černý a Roubal nemířili přesně. Hosté podnikali brejky, ale Laštovka po špatné malé domů nepřehodil gólmana, Ibe přepálil branku a Kucalasova hlavička po rohu se také nevešla mezi brankové tyče. To ale Benešovu nevadilo a odvezl si domů tři body.

„Začátek zápasu byl pro nás zápas velmi náročný. Nemohli jsme se dostat z tlaku soupeře a jsem rád, že jsem pomohl mužstvu důležitými zákroky. Po dvaceti minutách se naše hra zlepšila, dali jsme gól a do poločasu se hrálo mezi šestnáctkami, kdy jsme si i my vytvořili šance. Ve druhém poločase domácí nakopávali dlouhé balóny, které jsme díky klukům i někdy se štěstím (domácí netrefovali branku), odvrátili. Máme v obraně vysoké stopery a záložníka Erika (Adjei), který je kromě výšky i fyzicky dobře stavěný, takže jsem věřil, že to uhrajeme a získáme tři body. Navíc jsme se dostali do několika brejků a z jednoho dali druhý gól," měl radost hrdina zápasu brankář Erik Beník, jenž je v Benešově zapůjčen z Vlašimi: „Benešov beru jako přestupní stanici, kde chci sbírat, co nejvíc nul, a tím se posouvat v kariéře a výkonnosti výš."

Branky: 30. Adjei, 51. Turek. Rozhodčí: Musil. ŽK: Bauer, Lešek – Braný, Bohata. Diváci: 135. Poločas: 0:1.

Benešov: Beník – Braný, Zákostelský, Kucalas, Vrňák – Adjei – Kučaba (67. Večera), Farkaš (77. Bohata), Laštovka (89. Afanasenko), Turek (70. L. Balata) – Ibe (85. Zoubek).