BENEŠOV – MILEVSKO 2:1

Zápas moc fotbalové kvality nepřinesl a jakoby sluníčko aktéry pomalu uspávalo. V prvním poločase byli ještě hráči živější, více hosté, kteří v úvodu ohrozili dvakrát brankáře Starečka, jenž se zaskvěl při nebezpečných hlavičkách Kosíka a Bardy. Jenže v 19. minutě přišel blesk z čistého nebe na druhé straně. Borkovec hodil dlouhý aut až na malé vápno, kde spadl nešťastnému hostujícímu Suchanovi na nohu a od ní skončil v síti. A tak se domácí zadarmo dostali ke gólu. Vzápětí pálil Němec, ale Šmitmajer vyrazil míč na roh. Poté se hrálo spíše uprostřed hřiště. Ve 33. minutě se ale postavil k trestnému kopu z 25 metrů Komárek a krásnou ranou od tyče do branky vyrovnal. Stareček marně plachtil vzduchem. V závěru poločasu nic nezměnily na stavu střely Vodňanského ani na druhé straně Němce.

Ve druhém poločase se brankáři nudili, oba týmy nanejvýš hrozily po rohových kopech. Když už spěl zápas k zaslouženému remízovému konci přišla 87. minuta, přihrávka Turka po zemi do šestnáctky, kterou Krejza i brankář Šmitmajer minuli a míč se pomalu došoural do branky – 2:1.

„Bylo to spíše remízové utkání a z jiného soudku, než jsme zvyklý. Soupeř hrál dobře dozadu, ale my jsme nebyli v první půli schopni nic vytvořit, kombinace nevycházely, špatné přihrávky, hřiště jsme měli moc roztažené a hráče špatně obsazovali. Ve druhé půli jsme trošku přidali na bojovnosti, hráli trpělivě se snahou vstřelit gól, což se nakonec v závěru povedlo a získali jsme tři body. Fotbal sice nebyl pohledný, ale vyhrálo se. Někdy se hraje dobře a výsledkově se to nezvládne. Jsem rád, že jsme potvrdili dvě výhry z venku," dodal po utkání kouč Benešova Miroslav Beran.

Branky: 19. vlastní Suchan, 87. Turek – 33. Komárek. Rozhodčí: Novotný. Bez karet. Diváci: 100. Poločas: 1:1.

Benešov: Stareček – Krejza, Braný, Hrubý, Křivohlavý – Zoubek, Žák – Horváth (71. Turek), Borkovec, Kováč (82. Voráček) – Němec.