BENEŠOV – PŘEVÝŠOV 0:1 PK

V prvním poločase, hlavně v úvodu, se hrál živý, útočný fotbal, kterému však chybělo pořádné zakončení. To přišlo od hostů ve 20. minutě, ale Kopáč hlavičkoval z malého vápna nad. To na druhé straně mohl otevřít skóre Zákostelský, ale jeho hlavičku z malého vápna po trestném kopu Jíši bravurně vyrazil brankář Otomar, Jíšu zpacifikoval na poslední chvíli stoper Jarkovský, po ráně Svobody měl Otomar v rukách horký brambor, ale dobíhající Žák nestačil zakončit. V závěru poločasu ale i hosté byli blízko vedení, ale dvě dělovky Prokeše za sebou vyrazil Capouch, kterému po přízemní střele Labíka pomohla tyč.

Do druhého poločasu vstoupili domácí aktivně, ale Turkův trestný kop i střídajícího Skopce po kolmici Čapka vyčapal kvalitní gólman Převýšova. Následně přišla na hřiště velká nuda s hodně zkaženými přihrávkami na obou stranách. V závěru ale mohl Benešov odmítnou nevyzpytatelné penalty, ale Skopce z malého vápna, ránu Čapka gólman zpacifikoval a do sítě míč neprotlačili ani Zákostelský s Žákem.

A tak se šlo do penalt, které na svou stranu zlomili hosté, když za domácí proměnili Jíša a Hrubý, naopak selhali Braný a Zákostelský. Na druhé straně se z pěti exekutorů zmýlil jen jeden.

„V naprosto vyrovnaném utkání jsme šance neproměnili, a proto se došlo do penalt, kde jsme selhali a soupeř má tak o bod víc. Musíme šance proměňovat, jinak nebudeme vyhrávat," povzdechl si trenér Benešova Luboš Zákostelský a dodal k neúčastí hráčů z Dukly Praha: „Nebyli k dispozici buď jsou pryč nebo zranění."

Rozhodčí: Kubec. ŽK: Jíša, Zákostelský, Vrňák – Otomar, Hable, Prokeš. Diváci: 253.

Benešov: Capouch – Braný, Hrubý, Zákostelský, Vrňák – Zoubek (46. Skopec), Žák – Jíša, Turek, Čapek – Svoboda (81. Horváth).