STARŠÍ DOROST

NYMBURK – BENEŠOV B 2:2

Do zápasu vstoupil Benešov špatně. Z prvního útoku Nymburka Petrášek špatně vykryl prostor, po centru zase chybovali Straka s Hýbkem a domácí hráč hlavou otevřel skóre. Nymburští pokračovali v aktivitě, jenže je zchladili hosté, když Vycpálek zakončil hezkou kombinační akci s Janků. Jenže před koncem poločasu zbytečně fauloval Netolický a domácí vsítili z penalty druhý gól.

Ve druhém poločase se hosté zlepšili a zaslouženě vyrovnali krásnou brankou Straky do šibenice. Následně mohli Benešovští strhnout výhru z rychlých protiútoků na svoji stranu, ale Netolický nastřelil břevno a Janků neproměnil sólo.

„Asi je to zasloužená remíza a děkuji hráčům za předvedenou hru a dobrý výkon," dodal po utkání trenér Benešova Ladislav Flek.

Branky Benešova: Vycpálek, Straka. Poločas: 2:1.

Benešov B: Šach – Petrášek, Zach, Boťa, Hýbek – Jírů (85. Slepička), Netolický – Vycpálek, Jamrich, Straka – Janků.

BRANDÝS/BOLESLAV – VLAŠIM 2:1

Od úvodních minut byl průběh hry vyrovnaný. První příležitost promarnil hostující Rut, který sám v šestnáctce trefil pouze dobře postaveného gólmana. Domácí zahrozili z protiútoku, kdy nejprve Gabriel vytěsnil mimo branku prudkou ránu k tyči a z následného rohu minul domácí hráč hlavou ze sedmi kroků branku. Hosté šli do vedení v 9. minutě, když kolmici Ruta přetavil v gól Stanka. Domácí mohli vyrovnat, ale okopírovali situace z úvodu. Gabriel nejprve vytlačil střelu na roh a po jeho zahrání skončila hlavička vedle. Na druhé straně se neujaly střelecké pokusy Ruta a Staňka a po rohu Švece ani hlavička Stanky.

Ve druhé půli držela Vlašim těsné vedení do 54. minuty. Jenže následně během dvou minut dvakrát hrubě chybovala v obraně a domácí tvrdě trestali – 2:1. Ve zbytku zápasu již Brandýsští těsný náskok soustředěnou obranou uhájili.

„Výkon týmu byl lepší než v úvodním kole, ale na jedné straně si nedokážeme těsné vedení pojistit z tutové šance a na druhé vytvoříme během dvou minut dvě hrubky a domácím obrat hodně usnadníme," povzdechl si kouč Vlašimi Petr Staněk.

Branka Vlašimi: Stanka. Poločas: 0:1.

Vlašim: Gabriel – Šanda, Švec, Ptáček, F. Zvára – Srb, Rut, Stanka, Hoch – Staněk, Rakaš. Střídali: Pavouček, Peroutka, Janák.

MLADŠÍ DOROST

BRANDÝS/BOLESLAV – BENEŠOV 0:12

Benešovští mladíci si otevřeli v Nymburku střelnici, které velel Rozsypal, autor čtyř branek. Již do poločasu získali hosté osmibrankový náskok, který po přestávce navýšili o další čtyři góly.

„Byla to naše jednostranná záležitost, ve které střelecky exceloval Lukáš Rozsypal. Nymburk jsme do ničeho nepustili. Chválím celé mužstvo za přístup k zápasu, a že i za vysokého vedení chtělo hrát stále fotbal a přidávat branky," byl spokojený po zápase trenér Benešova Jiří Maršoun.

Branky: Rozsypal 4, Kopecký 2, Hašek 2, D. Pešta, Kulhavý, Maršoun, Hrachovec. Poločas: 0:8.

Benešov B: Šimáček – Dvořák (41. Říha), Konopiský, Hašek, Hrachovec – V. Balata, Kulhavý – D. Pešta (41. V. Pešta), Rozsypal (65. Janků), Maršoun – Kopecký (41. Kobler).

BRANDÝS/BOLESLAV – VLAŠIM 3:0

Zápas rozhodli domácí již v první čtvrthodině, kdy hosté byli ještě asi myšlenkami na cestě. A tak se brandýsští hráči trefovali v pětiminutových intervalech až na stav 3:0. První gól padl po hrubce brankáře Kabáta a nedorozumění s obráncem, druhý a třetí byly jako přes kopírák. Centr ze strany a malý důraz hostů při bránění v pokutovém území. Poté se Vlašimští oklepali, vypracovali si šance, ale síť za domácím brankářem nerozvlnili.

„Zápas se mi těžko hodnotí. Jeli jsme do Brandýsa s touhou získat body, ovšem už začátek zápasu rozhodl o tom, že domů pojedeme s prázdnou. I když většina kluků nezahrála podle mých představ, tak musím ocenit, že i za nepříznivého stavu nesložili zbraně a až do konce zápasu bojovali. Bohužel se ukázala zatím naše největší slabina, neproměňování brankových příležitostí, kterých jsme si vytvořili minimálně šest, ale ani jednou nedopravili míč za brankářova záda," povzdechl si trenér Vlašimi Josef Linhart a doufá: „Věřím, že již v příštím zápase prolomíme střeleckou smůlu a získáme plný bodový zisk."

Poločas: 3:0.

Vlašim: Kabát – Vesecký, Janovský, Brýl, Toupal – Filip, Mišoň, Novotný, Linhart – Jeništa, Pavouček. Střídali: Fürbacher, Novák, Sedláček, Struska, Šonský.