„Bylo to jako v předchozích zápasech se silnými soupeři, kteří sice hrají, ale my vycházíme s dobré defenzivy v čele s výborným gólmanem a vždycky věřím, že nějaký gól dáme, teď dali kluci dva a vyhráli," měl radost po zápase trenér Benešova Luboš Zákostelský a dodal: „Kluci mají velkou zodpovědnost a chtějí vyhrávat. Já jim říkám, že vyhrávat se dá, jen když nedostanete gól a oni proto dělají maximum."

BENEŠOV – PÍSEK 2:0

V základní sestavě Písku se sice neobjevily hlavní hvězdy Polodna a Zušťák, přesto hosté do zápasu vlétli jako uragán, když Zahrádku vychytal ve vyložené šanci Capouch a vzápětí nastřelili tyč. Jenže tím vzruch na hřišti na dlouhou dobu zmizel. Hrála se šachová partie, ve které byl o tah vepředu Písek, nemohl se však do defenzivy Benešova pořádně dostat a se střelami Kaláška a Voráčka si Capouch v pohodě poradil.

Domácí se do ofenzivy moc nehnali a za celý poločas si vytvořili jednu pořádnou akci, když po centru Jíši zablokoval střelu Bredlera na malém vápně obránce a vzápětí zakončil slabě Kučaba.

Do druhého poločasu vstoupil Benešov aktivně, ale dvě Zoubkovy střely přelétly píseckou branku. Rozhodujícím momentem zápasu se stala 66. minuta, kdy byl po chybě v hostující obraně na hranici šestnáctky faulován Němec Basarabou. Rozhodčí ukázal na penaltový puntík a hostujícího hráče vyloučil. Penaltu sice Vršecký Jíšovi vystihl, ale míč mu proklouzl pod tělem do sítě. „Martin si dal záležet, utáhl střelu, což rozhodlo," vysvětlil trenér Zákostelský.

Přestože byli domácí ve vedení a hráli přesilovku, nezměnili svůj styl, nadále dobře bránili a nepouštěli hosty do šancí. Když už se Benešovští vydali na zteč, vždy byli nebezpeční jako Prikner, avšak po centru Kučaby si zapletl míč mezi nohama na malém vápně. V 78. minutě byla akrobatická střela Priknera tečována na roh, po kterém Večera propálil vše, co mu stálo v cestě, a dodal do domácích řad klid. V závěru ještě Kučaba trefil z úhlu tyč a na druhé straně dvakrát neuspěl střídající Zušťák. Po závěrečném hvizdu rozhodčího tak mohla vytrysknout velká radost benešovských hráčů a fanoušků.

„Soupeř vstoupil velice dobře do zápasu, měl šance a přehrával nás. My jsme ale pozorně bránili a nechtěli dostat gól, protože potom pokořit gólově obranu Písku (druhá nejlepší v soutěži) by bylo těžké. To se nám povedlo, ve druhém poločase jsme dali dva góly a vyhráli," těšilo trenéra Zákostelského, který věří, že si sérii neporazitelnosti mužstvo nepokazí ani v posledním zápase podzimu na hřišti poslední ZČE Plzeň: „Budeme chtít vyhrát a nepřivodit blamáž. Kluci jsou zdraví a hladoví po úspěchu a tak věřím, že uspějeme."

Branky: 67. Jíša (z PK), 79. Večera. Rozhodčí: Janoch. ŽK: Zoubek – Basaraba, Holub. ČK: 66. Basaraba (P). Diváci: 300. Poločas: 0:0.

Benešov: Capouch – Večera, Braný, Hrubý, Krejza – Zoubek, Bredler – Jíša, Kučaba, Prikner (82. Janovský) – Němec (86. Rybařík).