BENEŠOV – KUTNÁ HORA 2:0

Po většinu času měli více na kopačkách fotbalisté Benešova, kteří se po čtvrthodině dostali do vedení. Po pravé straně zakombinovali Rejhon s Vrňákem, jehož centr byl zblokován, k míči se dostal Turek poslal balón na přední tyč, kam si naběhl Balata a nekompromisně zavěsil. Do konce poločasu podnikli domácí několik akcí, ale vážněji nezahrozili, a když už dostal míč Balata do sítě, tak z ofsajdu.

Hosté se přes benešovskou defenzivu dostávali sporadicky, přesto mohli v závěru poločasu srovnat, ale Tetour Maxu vychytal.

O přestávce došlo na obou stranách k vystřídání a hra ve velkém vedru upadla do průměru. Domácí některé akce nedotáhli do konce, když největší příležitost prováhal po pěkném zpracování v šestnáctce Skopec. Přesto se ještě jednou měnilo skóre. V 87. minutě podstoupil Šíma souboj se stoperem Kutné Hory, jenž v tísni hlavičkoval za sebe, čehož využil benešovský útočník a z voleje napálil míč do sítě.

„Zápas byl ovlivněn velkým vedrem. V prvním poločase jsme dali jednu branku. Do druhého jsme prostřídali hráče a v závěru zápasu se nám podařilo vstřelit druhou branku. Utkání splnilo účel, noví hráči si vyzkoušeli hlavní hřiště v Benešově a pošetřili jsme síly na sobotní pohár, kdy jsme minutáž rozložili na více hráčů. Je také dobré, že jsme nedostali gól," dodal k utkání spokojený trenér Benešova Luboš Zákostelský.

„Zápas jsme odehráli s mladou sestavou, převážně s kluky, kteří s dospělým fotbalem začínají. Benešov měl více ze hry díky lepší kombinaci, ale my jsme bojovali a také jsme si připravili šance ke skórování," shrnul utkání trenér Kutné Hory Jan Holík.

Branky: 15. Balata, 87. Šíma. Rozhodčí: Ratajová. Poločas: 0:1.

Benešov: Tetour – Večera, Vokoun (46. Vacek), Zákostelský, Vrňák (46. Vosáhlo) – Žák, Laštovka (65. Peroutka) – Balata (46. Micka), Skopec, Rejhon – Turek (46. Šíma).

V sobotu 25. července sehraje SK Benešov od 17 hodin 1. kolo Poháru FAČR na hřišti Olympie Hradec Králové.