BENEŠOV – MILEVSKO 2:1

Zápas začali domácí v rychlém tempu, soupeře napadali, dobře kombinovali a hosté chvílemi nevěděli, kam dřív skočit. Během dvou minut měl obrovskou šanci Zoubek, ale hlavičku z malého vápna po centru Jíši vychytal brankář Šmitmajer, aby vzápětí trefil Borkovec po závaru břevno. V 11. minutě se již domácí radovali, když po centru Jíši již důrazný Zoubek dopravil míč z metru do sítě. Domácí tlak neustával a diváci se bavili. Žák po úniku Kučaby netrefil pořádně míč na malém vápně, a tak se podruhé rozvlnila síť za zády brankáře Milevska až těsně před pauzou, když centr Jíši, po teči obránce Švece na malém vápně ještě tečoval lehce hlavou do branky za ním nabíhající J. Zákostelský a z radosti běžel slavit se spoluhráči k rohovému praporku.

Gól vypadal jako vlastní, což domácí stoper vyvrátil. "Lehce jsem míč tečoval hlavou do branky. Kdybych míč netečoval a dal ho rovnou hráč soupeře do vlastní branky, tak bych se takhle neradoval a šel si s klukama jen plácnout," vysvětlil gólovou situaci Jan Zákostelský, pro něhož to byla třetí trefa v sezoně.  

Hosté měli dvě dobré šance za poločas, ale po průniku Kosíka pálil Komárek z šestnáctky nad a střelu Kosobuda vtáhl z pod břevna bravurně Tlamicha na rohový kop.

Po přestávce již moc šancí na hřišti nebylo vidět. Až v 71. minutě hosté trochu zápas zdramatizovali, když po faulu Hrubého na Bardu proměnil penaltu Komárek. Jenže domácí si výhru i postup nenechali již vzít.

„Věděli jsme, že to bude těžké utkání, ale kluci se na něj zodpovědně připravili. Začátek zápasu nás stál moc sil, protože kluci chtěli rychle utkání rozhodnout. V prvním poločase jsme si vypracovali spousty šancí a dali dva góly. V kabině jsem ale kluky upozorňoval, že výsledek 2:0 je ošidný. Je škoda, že jsme ve druhém poločase nepřidali třetí gól, abych mohl dříve vystřídat. Bohužel jsme dostali gól z penalty, ale i když nám v závěru logicky docházely síly, výhru jsme zaslouženě uhájili. Teď už můžeme slavit první místo," poznamenal k utkání benešovský kouč a dodal k oslavám: „Budou takové, kdo co vydrží a snese, podle toho upravíme tréninky v týdnu a v sobotu pojedeme již z povinnosti dohrát zápas v Písku a ještě přidal: „Neděle byla úspěšná, když se nám podařily dvě pěkné věci – dorost výhrou v Karových Varech udržel ligu (pozn. musel být do osmého místa) i pro příští sezonu a áčko si zajistilo první místo."

Branky: 11. Zoubek, 42. J. Zákostelský – 72. Komárek (z PK). Rozhodčí: Šimek. ŽK: 0:1. Diváci: 300. Poločas: 2:0.

Benešov: Tlamicha – Vrňák, Hrubý, J. Zákostelský, L. Braný – Zoubek, Bredler (90. Prikner) – Borkovec (83. Peroutka), Žák, Jíša (89. Večera) – Kučaba (87. Janovský).