ZÁPY – BENEŠOV 2:0

Hosté chtěli nepříznivou sérii zlomit ofenzivnějším rozestavěním 4 – 4 – 2, které ale nakonec kýžený úspěch v podobě bodového zisku nepřinesl. „Nebylo to špatné a rychle jsme si zvykli. V presinku jsme občas získali míče a i dohrávat druhé souboje. Umožnilo nám to i malé hřiště, když jsme měli o hráče víc nahoře, s čímž měli domácí méně klidu na přesnější křížnou přihrávku nebo rozehrávku středem," podotkl k novému rozestavění stoper Benešova Jan Zákostelský, který ale již od první minuty hrál se sebezapřením: „Hráč po střele do mě narazil a udělal mi koňara."

V prvním poločase se hrál rychlý, bojovný fotbal, ale šancí bylo minimum. Domácí hrozili po standardních situacích, které brankář Repáň s hráči odvrátili, na druhé straně ohrozil Straku jen Cvrček z úhlu. Až přišly poslední vteřiny prvního dějství, Pavlík po trestném kopu našel hlavu Pávka a ten dostal domácí do vedení. „Celý zápas byl na malém hřišti hlavně o bojovnosti a soubojích. S tím jsme se vyrovnali docela slušně, ale bohužel jsme si nechali dát na konci poločasu zbytečný gól," povzdechl si Jan Zákostelský, jenž musel chvíli po přestávce z placu: „O přestávce mi to stuhlo, spadlo mi to na koleno. Nemohl jsem běhat, z nohy se pořádně odrazit ani zabrat, a tak nemělo cenu zůstávat na hřišti."

Ve druhém dětství byli nebezpečnější domácí. Haklovu střelu po průniku vyrazil Repáň a Liener z dorážky mířil nad. Vzápětí skosil Večera Hakla, ale z penalty zamířil Pávek vedle. To ale domácím nevadilo, protože v 61. minutě po chybě hostů v rozehrávce zakončil centr Matějky hlavou Putz. Na to už Benešovští nenašli odpověď, naopak na druhé straně hosty Repáň podržel při průniku Nováka a střele Matějky.

„Gól do kabiny nás asi trochu nalomil, protože jsme si ve druhém poločase nevytvořili žádnou šanci. Soupeř sice nedal penaltu, ale poté po naší chybě, přidal druhý gól a zbytek zápasu se více méně dohrával," poznamenal Zákostelský, jenž po čtyřech porážkách týmu neklesá na mysli: „Je to nepříjemné, ale rozhodně neskládáme zbraně. Do konce soutěže je ještě hodně zápasů a pevně věřím, že body začneme sbírat, pro Benešov ČFL zachráníme a v klidu soutěž dohrajeme."

Branky: 45. Pávek, 61. Putz. Rozhodčí: Martínek. ŽK: Vrňák, Balata (oba Benešov). Poločas: 1:0.

Benešov: Repáň – Večera, Khodulia, Zákostelský (51. Adjei), Cvrček – Balata, Farkaš (66. Filip), Bohata (81. Skopec), Turek (81. Afanasenko) – Kučaba, Vrňák.