BENÁTKY NAD JIZEROU – BENEŠOV 2:1

Zápas začali hosté dobře, napadali domácí v rozehrávce a po zisku míče se snažili kombinovat, jenže do ohrožení domácí branky se nedostali. Naopak domácí se z první hrozby hned radovali. Po zisku míče ve středu hřiště dostal kolmici Boček, jehož střelu z úhlu tečoval skluzující Vrňák mezi tyč a nohy brankáře Beníka. Hosté ale pokračovali v aktivní hře a ve 28. minutě se dočkali vyrovnání, když Laštovka proměnil penaltu po ruce domácího stopera. Do konce poločasu mohl dvakrát Turek a jednou Laštovka změnit stav, ale to se nestalo.

Ilustrační foto
Maršovice neproměňovaly šance a tak odešly ze hřiště s prázdnou

Ihned po změně stran se situace opakovala. Benešovští drželi pět minut míč a Skopec vyzkoušel pozornost brankáře. Jenže stačil jeden prohraný souboj na polovině hostů, čehož využil Synek střelou z 18 metrů k tyči. Poté domácí zalezli do ulity a hosté, ač měli více míč na svých kopačkách, tak ani ze standardních situací pořádně brankáře neohrozili. A když se ani domácím z brejků nezadařilo, prohrál Benešov opět o gól.

„Prohrát počtvrté o gól je v naší situaci hrozně ubíjející. Co je platné, že nás opět soupeři chválí za hru, když zase body nemáme. Sice jsme drželi míč, ale byli málo nebezpeční, naopak soupeř z minima využil maximum," povzdechl si trenér Benešova Pavel Šimáček a dodává: „Neskládáme zbraně a budeme bojovat do poslední chvíle, i když se situace pro nás nevyvíjí dobře."

Branky: 14. Boček, 51. Synek – 29. Laštovka (z PK). Rozhodčí: Váňa. ŽK: Hošťálek – Beník, Skopec, Adjei, Turek, Laštovka. Poločas: 1:1.

Benešov: Beník – Laštovka, Khodulia, Zákostelský, Vrňák – Adjei, Bohata (74. Kučaba) – Farkaš (87. Afanasenko), Skopec, Balata – Turek (85. Ibe).

Loňským vítězem Vesnice roku se stala obec Lípa na Havlíčkobrodsku.
Vesnice se uchází o titul, Benešovsko zastupují tři