SOBĚSLAV – BENEŠOV 0:1

Zápas domácích s Benešovem rozhodl pokutový kop Žáka již ze druhé minuty, který proměnil po faulu na Němce.

„Chtěli jsme na soupeře vlétnout a ze začátku ho presovat, protože jsme věděli, že postupem času bude větší horko a budou rychle ubývat síly. To se nám podařilo. Ve druhé minutě se nám povedlo na levém obránci získat balón, Dominik Němec šel sám na bránu a při kličce byl brankářem podražen. Penaltu Honza Žák s přehledem proměnil střelou pod břevno doprostřed branky. Sice jsme měli i v přibývajícím horku šance, ale pojišťovací branku se nám nepodařilo vstřelit, což je škoda, střídající hráči mohli jít dříve na hřiště. Domácí hrozili po standardních situacích a z protiútoků, přesto jsme těsné vedení u a postup do finále hlídali," dodal k utkání trenér Benešova Luboš Zákostelský.

Branka: 2. Žák (z PK). Poločas: 0:1.

Benešov: Stareček – Komárek (67. Balík), Hrubý, Žák, Vrňák (56. Hronek) – Zoubek, Filip (36. Janovský) – Jíša, Bredler (51. Voráček), Prikner (36. Kováč) – Němec (61. Keltner).

BENEŠOV – Č. BUDĚJOVICE JUN. 0:3

Ve finále měli sice benešovští hráči více šancí, ale zklamali v koncovce a Budějovičtí je zato tvrdě potrestali třemi góly.

„Zápas jsme rozehráli dobře, ale neproměnili tři stoprocentní gólovky – Bredler z hranice penalty, Prikner a Němec sóla a v závěru poločasu nás soupeř potrestal dvěma rychlými góly. Do druhého poločasu jsme prostřídali, přesto jsme opět neproměnili šance, když Bredlera po sóle zastavil před střelou obránce, Voráček z malého vápna netrefil branku a Žák ukvapeně střílel do brankáře a zase nás soupeř trestal," povzdechl si Zákostelský a dodal: „Soupeř byl herně lepší, fotbalovější a asi zaslouženě vyhrál. Jen škoda, že jsme ze spousty šancí nedali gól, mohl se zápas vyvíjet jinak, takhle jsme to soupeři usnadnili."

Poločas: 0:2.

Benešov: Stareček – Komárek (36. Zoubek), Hrubý (36. Balík), Žák (36. Hronek), Vrňák – Janovský, Filip (36. Keltner) – Jíša (36. Kováč), Bredler, Prikner – Němec (36. Voráček).

Trenér Zákostelský bral turnaj pozitivně i když se hrálo za velkého vedra. „Počasí mělo velký vliv na hráče, ale zase mi to ukázalo, jaké mají hráči morální vlastnosti, vůli a jak se s takovými podmínkami poperou," našel kouč pozitiva a vysvětlil, proč na turnaj vzal jen sedmnáct hráčů: „Ostatní kluci jsou nemocní nebo zranění a některé jsme nechali doma k dispozici béčku, které hraje v neděli s Teplýšovicemi v 18 hodin. Nemělo smysl brát více hráčů a ti, co byli na turnaji, mají nejlepší tréninkovou výkonnost," vysvětlil Zákostelský.