VYŠEHRAD – BENEŠOV 2:2 PK 7:8

Do zápasu vstoupili hosté velmi dobře, ale slibné situace nedotáhli do konce. Domácí byli nebezpeční po standardních situacích, ale hlavičku Beník vyrazil, poté ho zastoupil Zákostelský a Matějka na zadní tyči zamířil vedle. Ve 25. minutě přišel krásný fotbalový moment. Skopec od postranní lajny na polovině hřiště našel z trestného kopu na zadní tyči Laštovku a ten z voleje poslal hosty do vedení. Domácí následně přitlačili Benešov na jeho polovinu, neustále dotírali na branku hostů a do konce poločasu Kvída dvěma góly po centrech otočil stav na 2:1.

„V úvodu jsme byli aktivní a vstřelili pěkný gól po dobře sehrané standardní situaci. Od 35. minuty nám asi trochu odešly síly, nepohlídali jsme dvě standardky, které domácí ztrestali," dodal trenér Benešova Kamil Kulhavý k první půli.

Hosté ale branky do kabiny nezlomily a v 54. minutě Ibe z malého vápna po úniku a přihrávce Skopce srovnal. Poté se domácí tlačili za vítězným gólem, hlavně po standardních situacích, které hosté společně s Beníkem ustáli. V závěru mohl paradoxně na druhé straně rozhodnout Farkaš, ale Winter míč vytěsnil na roh.

„O přestávce to vypadalo, že je mužstvo dole, ale ve druhém poločase se semklo a vyrovnali jsme. Zbytek zápasu byl o zlomovém góle, který nikdo, i přes šance, nedal," poznamenal Kulhavý k druhému dějství.

Penaltový rozstřel dospěl až do deváté série, kde Beník vychytal Madeje a Benešov se radoval Benešov ze dvou bodů. „V penaltách jsme měli pevnější nervy," oddechl si kouč Benešova a přidal: „Kluci získali dobrým přístupem k utkání dva cenné body, za což jim děkujeme."

Branky: 39. a 44. Kvída – 25. Laštovka, 54. Ibe. Rozhodčí: Vaňkát. ŽK: Winter, Matějka – Farkaš, Laštovka, Vrňák. Poločas: 2:1.

Benešov: Beník – Žák, Kucalas, Zákostelský, Laštovka – Adjei, Farkaš (86. Braný) – L. Balata (89. Kulhavý ml.), Skopec, Afanasenko (46. Vrňák) – Ibe.