VLAŠIM – OLOMOUC 1:1

Olomouc zahájila utkání, jak se patří na lídra. Po sérii několika rohových kopů se ještě neprosadila, ale v 9. minutě se po brejku dostal míč k Vašíčkovi, který obloučkem přes padajícího Budínského otevřel skóre. Domácí po inkasované brance vyrovnali hru, dokázali hosty i zatlačit, ale nezvládali finální přihrávku.

Olomouc se ale také do konce prvního poločasu výrazněji nedokázala prosadit a přestala prokazovat roli největšího favorita na postup.
Do druhého dějství opět vstoupila lépe Sigma a měla šance, ale do střely Vašíčka po uvolnění Hálou skočil obránce Vlašimi a Navrátil po dlouhém pasu za obranu vypálil z úhlu těsně vedle.

Domácí nechtěli zůstat pozadu, ale Radoš pálil mimo brankové tyče a Matějkovi skočil pod nohy Raichl a míč mu sebral.

Po hodině hry se dostavily na hřiště i emoce a po ostrém zákroku uviděl červenou kartu hostující Rajnoch. Vzápětí se ale poměr sil vyrovnal, když druhou žlutou kartu uviděl domácí útočník Matějka, a tak mohli jít oba společně pod sprchy, i když každý do jiné kabiny.

V deseti se domácí snažili tlačit dopředu a pokoušeli se o vyrovnání. Přitlačili soupeře na jeho polovinu, ale Kučera dvě nadějné situace špatně vyřešil a Simerský v zakončení minul.

Když už se zdálo, že Olomouc nejtěsnější výhru uhájí, dostala Vlašim poslední možnost – trestný kop. K němu se postavil mladík Barák a povedenou ranou na zadní tyč dostal Vlašim do extáze – 1:1. Hned na to sudí Orel ukončil zápas.

„Dramatické utkání, ve kterém hráli kluci dobře a prali se do konce, což se jim vyplatilo. Olomouc mě zklamala a nehrála jako lídr, vždyť jsme ve druhé půli hráli jen na její polovině. Jen škoda zbytečného gólu na začátku utkání po hlouposti. Vyrovnání jsme si ale zasloužili, i když přišlo až v nastavení. Před zápasem jsme chtěli hlavně neprohrát, a to jsme splnili," byl po zápase spokojený trenér Vlašimi Vlastimil Petržela.

Branky: 90. + 2. Barák – 9. Vašíček. Rozhodčí: Orel – Arnošt, Pilný. ŽK: Kučera, Matějka, Veselý, Vebr – Zahradníček. ČK: 61. Matějka – 61. Rajnoch. Diváci: 896. Poločas: 0:1.

Vlašim: Budínský – Petrů, Štochl, Simerský, Nový – Vebr – Radoš (83. Vopat), Gebert (64. Jícha), Barák, Kučera (76. Veselý) – Matějka.

Olomouc: Reichl – Hála, Rajnoch, Šindelář, Vepřek – Zahradníček, Houska (64. Bystroň), Cana, Ordoš, Navrátil (83. Petr) – Vašíček (72. Chorý).