Předpokládám, že s podzimní bilancí u vás panuje spokojenost…
S celkovým umístěním určitě. Dvanáctibodová ztráta na Chrudim je ale veliká. Je to podobná dominance jako u Plzně v první lize.

Ne všechny zápasy se vám ale povedly, že?
Dost nečekaně jsme ztráceli za prohrané remízy hlavně v úvodu doma. Obměna kádru byla citelná a chvíli trvalo, než si to sedlo.

Velkou kaňkou byla závěrečná porážka 0:5 v Písku. Co se na jihu stalo?
Porážka v Písku je debaklem, ale do pětadvacáté minuty bych se býval vsadil, že tam nemůžeme prohrát. Své šance jsme ale nedotáhli a soupeř nás pak trestal.

Ilustrační foto.
Na závěr podzimu domácí výhra

Před sezonou k vám přišel Karel Piták. Splnil očekávání?
Zkusili jsme hrát fotbal bez podobného hráče jako jednu sezonu, kdy od nás odešel David Kalivoda a moc nám to nešlo. Proto jsem se rozhodl angažovat tohoto dalšího slávistu a bylo to dobré rozhodnutí. Pokusím se Karla přesvědčit, aby si dal záležet na zimní přípravě. Roky nezastavíte a běhat, jak říkal kdysi můj trenér sparťan Jarda Kotek, FIFA zatím nezakázala.

Brankář Straka vychytal šest čistých kont. To vás musí určitě rovněž těšit?
Straka je zkušený brankář, šest nul je hezkých, na druhou stranu udělal i některé školácké chyby, které nás stály body, nebo minimálně nervy. Čekal jsem, že dostane větší prostor mladý Terč, kterého jsme před sezonou doplatili, musí se ale trochu zklidnit.

Opouští tým po podzimu některý z hráčů?
Měli jsme velký počet hráčů na hostování pod ligovými smlouvami a je jasné, že ne všichni u nás zůstanou i pro jaro. Samozřejmě, že mám v hlavě nějaká jména, chceme být v druhém jarním kole Chrudimi v Teletník Areně více než důstojným soupeřem. Pro nás určitě zápas jara a už teď zvu diváky, bude hořet tráva.

Jakou výchozí pozici jste si vybudovali do jara?
Naše pozice pro jaro je příjemná v tom, že jsme prakticky zachráněni. Tabulka druhé ligy nevěští nic dobrého, a tak můžou padat i čtyři týmy a to by byl pěkný mazec. Přiznám se, že jsem si po anabázi s naší licencí pro druhou ligu předloni trochu odpočinul, a nevylučuji, že budeme v budoucnu zase trochu zlobit. Bez toho by byl život prázdný.

Kateřina Zuzáková (vlevo) skončila společně s českým týmem na děleném pátém místě.
Zuzáková s nároďákem pátá