„Stále cítím, že jsem na vině,“ přiznává dvaadvacetiletý talentovaný fotbalista. Takové věci se ale stávají, mladík teď musí být silný a rychle se z toho oklepat.

Slovácko proti Baníku
Ach, to vedro... Ve Zlíně a na Slovácku rušili tréninky. Zápasy ale neposunuli

Na odčinění si ovšem bude muset ještě týden počkat. Chrudim hraje zápas třetího kola druhé ligy v neděli v Brně (20), ale jelikož Rybička přišel na hostování právě ze Zbrojovky, nemůže kvůli administrativní domluvě mezi kluby nastoupit. Zápas bude sledovat jen z tribuny.

Do osudu posledního zápasu s Ústím nad Labem výrazně zasáhla vaše neproměněná penalta. Jak moc se lišila představa její exekuce s realitou?
Chtěl jsem jí kopnout doprostřed branky, byl jsem rozhodnutý už v době, když jsem si šel pro balon. Míč mi trochu sjel a nešlo to vůbec tam, kam jsem chtěl. Brankář tam nechal nohy a chytil mi jí. Pořád mě to mrzí, ale co se dá dělat…

Hráči Kairatu Almaty Bauyrzhan Islamkhan,  Isael a Gafurzhan Suyumbayev slaví gól do sítě Alkmaaru
Hurá, přijede Aršavin. Jak se Olomouc (ne)těší na soupeře z Kazachstánu

Hráči i trenér po zápase mluvili o tom, že pokutový kop byl zlomovým momentem zápasu. To na psychice nepřidá, že?
Po zápase to moc dobré nebylo. Penalta byla za stavu 1:0, kdybych jí proměnil, vypadalo by to jinak. Nejvíce mě shodilo to, že jsme pak velmi rychle inkasovali dvakrát a soupeř zápas otočil. Kluci mě podporovali. Stále ale cítím, že jsem na vině.

Když by v dalším utkání přišla penalta, šel byste na ní?
Musel bych hodně přemýšlet. Asi ne, bylo by to moc zhurta.

Robert Hrubý.
Robert Hrubý o zranění: Nepříjemné, týden jsem jezdil jen na kole

I kdyby byla penalta v Brně, kopat jí nepůjdete. Vzhledem k tomu, že jste hráč Brna, nemůžete do zápasu naskočit. Bude náročnější zápas sledovat pouze z tribuny než přímo ze hřiště?
Hlavně mě mrzí, že si nemohu zahrát proti týmu, kterému patřím. Nedá se nic dělat. Doufám, že kluci utkání zvládnout a minimálně bodík urvou.

Jaký bude návrat do známého prostředí?
Jednoznačně příjemný. S několika hráči jsem v kontaktu a těším se, až se uvidíme. Důležité je, co bude ze zápasu plynout pro náš tým.

Brno není před dalším domácím zápasem v psychické pohodě, od exligisty se očekávaly výrazně jiné výsledky. Ale zatím má ze dvou zápasů pouze bod. Je to pro Chrudim spíše výhoda či naopak?
Těžko říct. Nejsou v dobrém rozpoložení a rozhodně jim to nelepí tak, jak si přejí. Tým mají nesmírně kvalitní a budou bojovat o postup zpátky do ligy. Uvidíme, jak se dokážou připravit na zápas s námi.

Fotbalové utkání 2. předkola Evropské ligy UEFA mezi celky AC Sparta Praha a FK Spartak Subotica 2. srpna v Praze. Uprostřed nešťastný Uroš Radakovič.
Sparta opět na dně. Dají se po dalším zkratu najít pozitiva?

Jak se ohlížíte na své angažmá v Brně? Proč to nevyšlo?
Přišel jsem tam před dvěma lety a ihned jsem byl odeslán na hostování do Znojma. Po půl roce jsem se do Brna vrátil a zůstal v týmu Zbrojovky celé jaro. Byla to smůla. Hrálo se o sestup, nedařilo se mi, bylo to na nic. A pak přišel přesun do Pardubic. Nyní jsem zpátky v Chrudimi a snažím se dostat do stejné formy, jako když jsem odcházel. Výkony nejsou z mého pohledu nejhorší, ale rozhodující momenty mi prostě v posledních zápasech nevyšly.

Při vaší premiérové třetiligové sezoně jste válel po boku zkušeného Radima Holuba, který je nyní asistentem Chrudimi. Přináší vám útočníkům řad cenné rady?
Rozhodně. S Radimem jsme zde začínali a jsem rád, že nás nyní trénuje. Máme mezi sebou dobrý, kamarádský vztah. Snaží se nám pořád radit a věřím, že jeho rady dokážeme zužitkovat.

Ilustrační foto
Komentář Petra Dejnožky: Chrudim zaujala, ale musí se učit

Petr Dejnožka