Třicet gólů za sezonu, to byl velmi sebevědomý cíl, se kterým do Prahy přicházel. Portugalský ofenzivní fotbalista Marco Paixao byl příslibem do útoku. V přípravě mu to střílelo, za pět zápasů nasázel šest branek. Jenže pak jako když utne…

V soutěžních utkáních se netrefil ani jednou, v kolonce startů se nakonec zastavil na čísle šest a putoval k sousedům do Polska.

Fotbalista Tomáš Souček
Významné góly? Třeba ten za Slavii Jihlavě, smál se fotbalista roku Souček

Už v tamní nejvyšší soutěži se rozpomněl, jak se střílí góly. Za 63 zápasů jich zvládl 34. Po skončení smlouvy se pak přesunul do tureckého celku Altay, kde je jeho spoluhráčem třeba i Jasmin Ščuk, jenž dříve hrával v pražské Slavii či Mladé Boleslavi.

Čtyři branky za dvacet minut

Ale ani po pětatřicítce neztratil střelecký apetit. Povídat by o tom mohla třeba obrana Eskisehirsporu, kterou na začátku probíhajícího ročníku zostudil čtyřmi brankami během pouhých dvaceti minut.

Sestřih zápasu Altay - Eskisehirspor i se čtyřmi góly Marca Paixaa:

Zdroj: Youtube

Celkem jich letos zatím zvládl devatenáct během sedmadvaceti utkání. A to brzy sedmatřicetiletému rodákovi z portugalského městečka Sesimbra bohatě stačí na suverénní vedení tabulky kanonýrů v druhé nejvyšší turecké soutěži.

Cristiano Ronaldo
Neúcta k legendě. Fotbalovým střelcům vládne Čech, Ronaldo si ale myslí své

V pondělí hraje Altay na hřišti Bursasporu. A bude to opět zkušený Portugalec, k němuž se budou upínat naděje na zisk dalších tří bodů v cestě za vytouženým postupem mezi elitu. V té na západě Turecka byli naposledy téměř před dvaceti lety.