Fotbalisté Leicestru ztratili při sobotním domácím střetnutí nečekaně body, když s West Hamem United jako favorité pouze remizovali 1:1. Pro fanoušky to ale zdaleka nebyla nejsmutnější událost toho večera.

Několik desítek minut po skončení střetnutí anglické Premier League, když už byly tribuny prázdné, se přímo z trávníku vznesl vrtulník. Jako pasažér v něm jako obvykle seděl majitel klubu, thajský miliardář Vičaj Srivadtanaprapcha. Tentokrát však domů do Londýna nedoletěl.

Dvacetiletý fotbalista Libor Holík (ve žlutém dresu) se proti Spartě blýskl výborným výkonem.
Jsem moc rád, že jsem proti Spartě dostal šanci, těší Libora Holíka

Helikoptéra v klubových bílomodrých barvách se nedaleko od stadionu zřítila. A později bylo potvrzeno, že Srivadtanaprapcha v troskách stroje zahynul. Nehodu nepřežili ani další čtyři pasažéři.

"S nejhlubším smutkem a zlomeným srdcem musíme potvrdit, že náš předseda Vičaj Srivadtanaprapcha byl mezi těmi, kteří tragicky přišli o život při pádu vrtulníku u stadionu. Nikdo z pěti lidí na palubě nepřežil," stojí v prohlášení, jímž klub smutnou událost definitivně potvrdil.

Zisk titulu byl prvotřídní senzací

Thajský boháč koupil klub před osmi roky. Předloni pak Lišky pod jeho vládou šokovaly sportovní světa jednou z největších senzací posledních let. V konkurenci veškerých velkoklubů dokázaly ovládnout Premier League a získat mistrovský titul. K historickému úspěchu pomohly miliardy, které bohatý muž do klubu investoval. Vybudoval velkolepé zázemí, přivedl uznávaného kouče Ranieriho i řadu posil.

Divočáci zničili část hřiště Baníku Libušín.
Libušín stíhají katastrofy, divoká prasata podlezla plot a zničila hřiště

"Slovy nelze popsat, jak se nyní cítím. Byl to opravdu skvělý a milující chlap, který bude chybět nám všem. Nikdy nezapomenu, jak mě podporoval nejen v klubu, ale i při mistrovství světa," napsal na sociálních sítích stoper Leicesteru a anglické reprezentace Harry Maguire.

"Těžko hledám správná slova. Pro mě to byl neskutečný chlap s obrovským srdcem a duše našeho klubu. Díky za vše, co pro nás udělal," přidal se útočník Jamie Vardy.

Srivadtanaprapcha patřil mezi pětistovku nejbohatších lidí světa a nijak to neskrýval. Za titul věnoval hráčům nadupané sportovní káry BMW, přičemž jedno auto stálo kolem tří milionů korun.

Fotbalistům teď vozy zůstanou jako památka na muže, který jim v kariéře pomohl k největšímu úspěchu.

Jsi lepší než Ronaldo? Porovnej se s hvězdami.
Unikátní srovnání: Lafata a fotbalisté z kraje se poměřili se světovými hvězdami