V Baníku Ostrava, kde naposledy působil, nechtěný, u Litavky vítaný s otevřenou náručí. Milan Lalkovič by měl zkvalitnit příbramskou ofenzivu, přinést gólovou produktivitu a pomoci k vytoužené záchraně, na kterou Středočeši po polovině soutěže ztrácí tři body.

„Je to kvalitní hráč se zkušenostmi ze zahraničí, který nám pomůže v náročném boji o záchranu. Věřím, že schopnosti ukáže již v nejbližších utkáních. Určitě je to pro nás posila," vyjádřil se na adresu nové akvizice statutární ředitel klubu Jan Starka.

Ze zápasu 17. kola FORTUNA:LIGY Pardubice - Příbram 1:0. Hráno ve vršovickém Ďolíčku.
Zorvan: Penalta Pardubic? Měla tým nakopnout, ale nás to ještě více srazilo

Pro osmadvacetiletého odchovance Košic, který mimo jiné prošel mládežnickou akademií londýnské Chelsea, bude Příbram už čtvrtým působištěm v české soutěži. Dříve totiž působil v Mladé Boleslavi, Olomouci a právě zmíněném ostravském Baníku.

„V posledním angažmá se mi nedařilo a nenastupoval jsem tak, jak bych si představoval. Jsem rád, že jsem se stal hráčem Příbrami. Je to pro mě ideální restart, abych se opět vrátil do své formy a pomohl Příbrami v cestě za setrváním v nejvyšší soutěži," řekl Lalkovič, který už absolvoval v novém působišti i první trénink.