Zdá se ale, že postupem času nastal zlom tím nesprávným směrem, protože místo očekávaného velkého přestupu se dvaadvacetiletý střední záložník na začátku zimní přípravy stěhoval do třetiligového B týmu Příbrami a má od vedení klubu svolení hledat si nové angažmá.

Důvod? „Roman Květ sám řekl, že chce jít jinam a my ho držet nebudeme,“ prozradil prezident klubu Jaroslav Starka, který navíc nebyl spokojen s výkony, které hráč předváděl během podzimní části.

„Přibrzdilo ho zranění, ale ani po něm se nevrátil v dobré formě, jeho přístup byl laxní. zřejmě začal myslet, že je mu už Příbram malá, a že by měl jít do většího klubu, podobně jako například Jan Matoušek,“ pokračoval Starka.

Právě pouze blonďatý rychlík, který už v průběhu minulé sezony přestoupil do pražské Slavie, ze které momentálně hostuje v Jablonci, je v poslední době považován za větší talent, jenž vzešel z příbramské akademie, než Roman Květ.

„Byl podobným talentem jako Matoušek. Šel ale jinou cestou a nakonec ho předčil náš další odchovanec Matěj Polidar, který dostal nabídku od Sparty Praha,“ připomněl Starka, že mezitím středočeský klub vyslal do světa další mladou talentovanou krev.

To Květova budoucnost je zatím ve hvězdách…

Generální manažer CK Příbram Jiří Wimmer.
Smutek. Zemřel Jiří Wimmer
Obránce Příbrami Peter Kleščík
Příbram remizovala s Arsenalem