Fotbalisté Mladé Boleslavi přivítali v posledním domácím zápase této sezony v prvním finálovém zápase prostřední ligové skupiny hráče pražských Bohemians. Ti měli v základní sestavě i dva mladoboleslavské odchovance Jana Vodháněla a Lukáše Hůlku. Ani znalost boleslavského prostředí jim ale nebyla nic platná. S velkou chutí hrající domácí totiž úvodní zápas finále vyhráli přesvědčivě 3:0. Jsou tak blízko postupu do barážového zápasu o Evropu, stále se však musí mít na pozoru. Ve druhém kole základní části totiž prohráli v Ďolíčku 0:3.

V první velké šanci se ocitl hostující Köstl, ale na zadní tyči mu skvělým skluzem zhatil zakončení domácí Jakub Fulnek.

Takhle slavili čeští fotbalisté výhru nad Nizozemskem. Vlevo Vladimír Šmicer, vpravo Milan Baroš.
Gólový král Milan. Takhle se Baroš na Euru 2004 prostřílel až na trůn

Zatímco domácí se snažili hrozit z rychlých kombinačních akcí, hosté byli hodně nebezpeční z rohových kopů. V nejnebezpečnějším z nich nepropálil po odraženém míči val těl hostující kapitán Jindříšek.

Po dalším nebezpečném rohu Klokanů se ve 43. minutě dostali domácí po pravém křídle do rychlého brejku, který zakončil nádherným volejem do brány na zadní tyči dobíhající nejlepší domácí střelec, někdejší hráč Bohemians, Lukáš Budínský. Domácí tak byli nakonec přeci jenom odměněni za tlak, který si vytvořili v závěrečné patnáctiminutovce prvního poločasu.

A byl to znovu Budínský, kdo změnil stav skóre i podruhé. Po Křapkově centru se míč před brankou zamotal na noze Levinovi a pro Budínského už nebylo problémem uklidit míč do odkryté hostující svatyně. Domácí pokračovali s obrovskou chutí a za osm minut napálil Jakub Fulnek tyčku. Následoval domácí aut (který asi měli ale správně házet hosté) a na konci kombinační akce už Fulnek mířil přesně.

Odveta se hraje už v úterý 7. července od 20 hodin ve Vršovicích.

FK Mladá Boleslav – Bohemians 1905 3:0 (1:0)

Branky: 43. a 51. Budínský, 58 Fulnek. Rozhodčí: Lerch. ŽK: Jiří Klíma, Douděra - 0.

Boleslav: Šeda – Křapka, Jakub Klíma, Tatajev, Zelený – Janošek (84. Mazuch), Túlio – Ladra (68. Wágner), Budínský (84. Mašek), Fulnek – Jiří Klíma (78. Douděra).

Bohemians: Valeš – Krch, Hůlka, Köstl – Květ (77. Vacek), Ljovin (62. M. Dostál), Jindřišek, Schumacher – Hronek (46. Mosquera), Pulkrab (62. Ugwu), Vodháněl (62. Nečas).

Mládežnici z HC Příbram se zúčastnili vědeckého experimentu.
OBRAZEM: Hokej očima vědy. Mládež Příbrami se zúčastnila zajímavého experimentu