Na stadionu tak měl v sobotu rodinu a přátele. „Zajišťoval jsem hodně lístků, takže podporu v publiku jsem měl. Škoda, že jsme nevyhráli,“ mrzí čtyřiadvacetiletého stopera.

I když rodák z Praslic na Kroměřížsku pochází z regionu, přehnanou motivaci neměl. Zášť ke Zlínu necítí, soupeře chtěl prostě jenom porazit. „Ve Zlíně jsme vyhráli akorát jednou v poháru se Slováckem, jinak jsme tady dvakrát prohráli a snad jednou remizovali. Chtěl jsem tu sérii zlomit,“ říká Břečka.

Jean-David Beauguel
Zničený hrdina Beauguel: Takové vedro jsem nezažil ani v Marseille

Spolehlivý a skromný zadák možná trochu překvapivě dostal v základní sestavě Jablonce přednost před bývalým Sparťanem Hovorkou. Po boku parťáka Lischky výkonem rozhodně nezklamal. „Překvapení to bylo. Za důvěru jsem rád. Cítil jsem se daleko líp než se Spartou,“ přiznává odchovanec Slovácka.

Martin Hašek
Radost po výhře nad Duklou? Nikoliv. Takhle jsem ještě neřval, řekl trenér Hašek

Svěřence po zápase na Moravě chválil i kouč Jablonce Petr Rada. „Břečka v minulém kole proti Spartě zahrál dobře, proto jsem nechtěl nic měnit, bourat. Navíc jsme čekali, že Zlín doma bude hrát na vysoké útočníky, což se potvrdilo. Hovorkovi jsem to vysvětlil,“ říká známý trenér.

Ševci proti Severočechům opravdu vyrukovali s dlouhány Beauguelem a Poznarem. Jablonečtí zadáci se měli co ohánět, aby proti vysokým útočníkům všechny balony odvrátili a složité situace zvládli. „Skoro každý druhý míč letěl dopředu na útočníky. Byl to samý souboj. Domácí jenom čekali, kam se balony odrazí,“ líčí Břečka.

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) se ve 3. kole FORTUNA:LIGY utkali s Jabloncem. Sobotní duel se hrál ve velkém vedru.
Bílkovi sázka na dlouhány vyšla. Je výhoda mít vysoké útočníky v týmu

Tři body byly nadosah

Zlínští fotbalisté se dlouho zastřelovali, gólem skončila až akce z poslední minuty. Na vedoucí trefu Slováka Považance odpověděl v závěru Francouz Beauguel. „Jsme hodně zklamaní. Tři body jsme měli nadosah,“ připomíná Břečka.

Fotbalové utkání Fortuna ligy mezi celky FK Dukla Praha  a Bohemians Praha 1905 6. srpna v Praze. David Douděra vs David Bartek.
Klokani vyloupili Julisku, rozhodl vlastní gól

Severočeši na konci střetnutí nepokryli střílejícího Jakubova ani dorážejícího Beauguela, za nedůslednost tvrdě pykali. „Nevím, co jsme měli udělat jinak,“ krčí rameny jablonecký obránce. „Zlín prostě má na začátku sezony štěstí. Proti Mladé Boleslavi otočil výsledek z 0:2 na 3:2, proti nám zase srovnal skóre v poslední minutě. Střela se od tyčky odrazila přímo na hlavu Beauguela,“ kroutí hlavou Břečka.

Přitom Jablonečtí měli na Letné smůlu, když v první půli Jovović a po přestávce Holeš pouze orazítkovali konstrukci Dostálovy branky. „My nastřelíme tyčku a balon jde do autu. V tom byl jediný rozdíl,“ míní bývalý hráč Slovácka.

Ilustrační foto
Ach, to vedro... Ve Zlíně a na Slovácku rušili tréninkové jednotky

Na Jablonec je to hodně málo

O vedru a složitých podmínkách se bavit nechtěl. „Na horko bych se nedíval,“ mává rukou Břečka. „Bylo to samozřejmě náročné, ale jedinou účinnou zbraní je hodně pít a mimo tréninky být co nejvíce ve stínu. Ať nás sluníčko nevysiluje,“ říká.

Mnohem víc než počasí ho štve jarní nepřesvědčivý vstup účastníka základní skupiny Evropské ligy do nové sezony. Peltův tým získal ve třech kolech jediný bod a krčí se u spodu tabulky. „Na Jablonec je to hodně málo. Pokud se nechceme dostat pod tlak, musíme začít vítězit,“ dodává Břečka.

SK Sigma - Viktoria Plzeň . Michal Vepřek hlavičkuje
Olomouc se (ne)naladila na Evropu. Chválím, řekl Jílek