Vedení sedmého celku druhé ligy získalo dva nové hráče, zbytek tvoří navrátilci z hostování. „Jsme poměrně spokojení, jak tým pracuje a jak se prezentuje v posledních dvou měsících. S největší pravděpodobností vstoupíme do jarní soutěže s těmito hráči,“ sdělil Deníku Rovnost sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.

Nechává si ještě pootevřená vrátka, protože zimní přestupní termín vyprší v pátek o půlnoci. „Nedokážu si představit, co by se stalo, aby ještě někdo přišel. Považuji tým za uzavřený,“ prohlásil.

František Čech nastoupil ve žlutém dresu Ústí nad Orlicí proti Hradci Králové.
Talentovaný stoper František Čech: Ve třetí lize v Ústí jsem se zlepšil

Brno získalo staronovou posilu v podobě krajního záložníka Šimona Šumbery. „Užívám si návrat do Brna, pro mě je to obrovská změna za poslední dva roky, všechno mi přijde lepší,“ rozplýval se levonohý fotbalista.

Zimní změny v brněnském klubu

Odchody: Dušan Melichárek (Malmö FF, 1. švédská liga), Francisco Gomes (FC Amora, 3. portugalská liga), Musefiu Olasunkanmi Ashiru (Sparta Trnava, 1. slovenská liga), Milan Lutonský (přestup do Jablonce, hostování v Prostějově), David Gáč (hostování v Třinci), Dan Jambor (hostování v Líšni)

Příchody: Šimon Šumbera (Třinec), Juraj Kotula (Slovan Bratislava), Jakub Přichystal (návrat z hostování v Líšni), Ondřej Vintr (návrat z hostování ve Vyškově), Jiří Floder (návrat z hostování v Kroměříži)

Dvouletou smlouvu pak podepsal slovenský obránce Juraj Kotula. „Mám velkou radost z toho, že jsme se dohodli a že můžu být součást klubu, jako je Zbrojovka,“ radoval se po podpisu na klubovém webu odchovanec Slovanu Bratislava.

Kromě této dvojice v zimě nově usedli do brněnské kabiny pouze navrátilci z hostování Jakub Přichystal, Ondřej Vintr a Jiří Floder. „Něco se nám povedlo, něco ne, nemá cenu konkretizovat, s kým jsme vstupovali do jednání a o jaké hráče jsme měli zájem. To je minulost,“ pronesl Požár.

Po podzimní části přitom klub opustili čtyři hráči. Gólmanská jednička Dušan Melichárek, služebně nejstarší člen týmu Milan Lutonský, portugalský bek Chico Gomes a nigerijský rychlík Musefiu Ashiru. „Počet odchodů a příchodů zkresluje. Na podzim jsme zachovali tým vědomě širší, protože dlouhodobá zranění měli Ashiru, Gomes, Škoďák (Michal Škoda – pozn. red.). Kdyby byli všichni v pořádku, bude kádr rozhodně užší i v podzimní části,“ vysvětlil Požár.

Miroslav Čepelka
Závěr soutěže nás vůbec nezastihl v dobré formě, říká Čepelka

Na jaře zůstává v Brně i stoper Lukáš Vraštil, jenž neprodloužil smlouvu. Vyprší mu 30. června. „Mrzí nás, že jsme se nedohodli, ale takový je fotbalový život. Lukáš je pořád hráč Zbrojovky a budeme s ním tak pracovat,“ uvedl manažer.

Prozatím sešlo také ze zmiňovaného přesunu Ladislava Krejčího, o něhož projevila zájem Plzeň. „Láďa nikam nepřestupuje. Řešili jsme nějaké nabídky, dokonce jsme vstoupili do jednání, ale zůstává ve Zbrojovce,“ informoval Požár.

Ilustrační foto.
Bez Chorvata a milionů. Jde o cílenou likvidaci, zní z fotbalového Znojma