Brňané odehráli dva domácí duely za sebou, zatímco prostějovský odpor zlomili a vyhráli 1:0, následující utkání s Ústím nad Labem skončilo bezbrankovou remízou.

FC MAS Táborsko - FC Zbrojovka Brno.Zdroj: DeníkZbrojovka před víkendem klesla na šestou pozici, ale výhra ji posune jen dva body za třetí Hradec Králové, který v pátek podlehl 0:1 Jihlavě.

V Táboře nastoupí v neděli od půl čtvrté odpoledne proti soupeři, který potřebuje každý bod k záchraně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. „Víme, jak Táborsko hraje. Bude to zase stejně z bloku, takže půjde o dobývání. Záleží na naší trpělivosti a hlavně prvním gólu,“ podotkl Růsek.

Častý soupeř

Jihočeský celek v Brně na podzim prohrál 1:4, když skóre otevřel Růsek. V zimní Tipsport lize pak stejným výsledkem Táborsko zvítězilo a způsobilo svěřencům kouče Pavla Šustra jedinou zimní porážku.

V semifinále zimní soutěže Zbrojovka vyhrála 2:0. „Není moc věcí, kterými se navzájem můžeme překvapit. Nedělní zápas bude hlavně o nás. Uděláme vše pro to, abychom po remíze s Ústím bodovali naplno,“ uvedl na klubovém webu brněnský trenér Šustr.

Tréninky v týdnu přizpůsobil stylu soupeře. „Není to tak, že někde výrazně přidáme a jinde ubereme, že bychom třeba pilovali jen střelbu a vše ostatní upozadili. Spíš je to o nastavení hlav, aby hráči věděli, že každá provedená akce se může promítnout i v zápase,“ poznamenal kouč. A připomněl slova slavného kolegy. „Alex Fergusson jednou řekl, že všechno, co se děje o víkendu na trávníku, se někdy předtím stalo na tréninku. Dobré věci vás posouvají dopředu, odfláknuté nebo nedohrané vás mohou brzdit,“ sdělil Šustr.

Mladé pušky. Vlevo v bílém je poděbradský Tomáš Kubánek, o míč se ho snaží připravit velimský Matěj Kasal
Dva roky od televizního utkání. Mladé pušky vzpomínají rády a často

Nesmí stát

Duel s Ústím nad Labem ukázal pozitivní věci, ale také mementa, z nichž si Brňané musejí vzít ponaučení. „Hlavně nesmíme ve vápně stát jako s Ústím, pak se soupeři líp brání. Musíme vylézat, snažit se vykombinovat přes střed a jít do vápna v náběhu. Když stojíme, mají obránci balon proti hlavě,“ popsal Růsek.

Lze očekávat, že do sestavy zařadí oba urostlé forvardy Michala Škodu s Lukášem Magerou, kteří budou mezi tři tyče směřovat centry. „Záleží na trenérovi, jak to poskládá, nevíme sestavu až do posledního dne,“ hlesl Růsek.

Schází pouze marodi a Jakub Šural, který vyfasoval červenou kartu hned v páté minutě utkání za juniorku proti pražské Spartě. „Petr Pavlík trénuje ještě individuálně, jinak jsou všichni fit. Tento týden už s námi naplno trénoval i Ondra Pachlopník,“ zmínil Šustr záložníka, který se zranil před reprezentační přestávkou.

Krajský přebor na videu
Olomoucký krajský přebor na videu. Podívejte se na sestřihy 19. kola