Situace přišla už v prvním poločase. Ten patřil lepšímu Švermovu, který poslal do vedení střelec Vaněk, ale ke konci domácí dali hostům první dáreček – Černý zbytečně fauloval ve vápně Bechnera.

Ke správně odpískané penaltě se postavil zkušený Sláma, ale těsně před kopem zasekl pohyb a teprve pak překonal mladého gólmana Štochla. Jenže sudí Babák gól nejen neuznal, ale ještě napařil Slámovi žlutou kartu a kopalo se od švermovské brány. „Přesně podle pravidel!“ měl jasno Karel Vyhnal a už v přestávce hostům vysvětlil, že pokud chtějí protestovat, musí pravidla znát.

Ilustrační foto, fotbalisté Bystřici pod Hostýnem v modrém.
Co se stalo v Bystřici na fotbale? Běsnící funkcionář a vyhrožování smrtí

Ti se přesto divili. Hlavou nevěřícně kroutil bard fotbalových trávníků a tady fanoušek Miloslav Mrázek, prý za padesát let u fotbalu nic takového nezažil, trenér hostů Jan Sklenář zase namítl, že na nedávném MS viděl několik penalt, kdy hráči pohyb nohy přerušili a nic se nedělo.

Gól každopádně neplatila chvíli po změně stran už hosté prohrávali o dva góly. To propadl centr ke Kotoučkovi a ten ukázal, že ne nadarmo vyrůstal v pražské Spartě – míč si přes obránce pěkně přehodil z pravé na levou a Bečirovič neměl šanci 2:0.

Zdroj: FK Hředle

Hosté se nadále těžko dostávali do vápna Švermova, jehož obrana držela i diky taktovce předsunutého Marka, který jednoduše pořád umí. „Stačil na nás v podstatě sám. Pohlídal si Bechnera, navíc nám vůbec nesedí švermovský styl,“ hudral Jan Sklenář.

Jeho tým však ještě jeden dáreček dostal. Mladičký brankář Štochl moc vymýšlel co s míčem, Bechner mu ho „čmajzl“ a do prázdné zavěsil.

Utkání krajského přeboru SK Hřebeč - ČLU Beroun 5:1 (2:1), 13. 8. 2022
Bizarní příběh o (ne)přestupu: Hráč hovoří o dluhu, klub o nadváze a lžích

Domácí kluci ale svého kamaráda v bráně podrželi, však takové góly dostával i Petr Čech a hned na dvou Eurech. Navíc k němu nepustili žádnou další ránu, která by stála za to a zápas zaslouženě dotáhli ke třem bodům. „Přitom před týdnem jsem Hředle také viděl a proti Hostouni měly šancí spoustu a hrály dobře,“ divil se Miloslav Mrázek.

Sázka s trenérem 

I tak si tým z Poddžbánska vysloužil respekt. „Byl to zatím náš nejtěžší soupeř,“ měl jasno střelec Oliver Vaněk, který po návratu z ozdravného pohybu doma v Brandýsku dal už třetí gól. „Máme tady sázku s jedním z trenérů Radkem Wolfem, že když dám za půl roku patnáct gólů, vysází mi patnáct tisíc. Klukům jsem pro změnu slíbil já, že jestli jich těch patnáct dám, tak pět tisíc jde do kabiny! I Všechny výhry jsou přece zásluha celého týmu, ta dnešní také,“ připojil zajímavost Vaněk, podle něhož vzestup Švermova není o něm nebo další posile Tomáši Markovi.

„Hlavně byla kvalitní příprava, naběhali jsme na horách za čtyři dny 60 kilometrů. Fotbal, který mě tady přestával bavit, mě už zase baví. Návratu rozhodně nelituji, parta je tady výborná,“ dodal.

Hřiště FC Mělník.
Spor o nájemné zatím hřiště nezavřel. Fotbalisté ale trénují mezi kolíky

Jan Sklenář uznal, že Hředle podaly bezkrevný výkon. „Tři hráči v záloze nám chyběli víc než jsem čekal. Tomášové Čuda a Vitner odjeli na výlet do Paříže, což já osobně moc nechápu, a teprve 16letý Martin Vitner, pro nás už přes svůj věk velmi důležitý hráč, vypadl na měsíc kvůli zranění nohy. Přesto to náš výkon neomlouvá, v každém souboji jsme byli druzí, odražené balony jsme neměli. A pakliže si za celý zápas nevytvoříme jedinou šanci, není o čem debatovat. Ani darovaný gól od domácích pro nás moc velkou vzpruhou nebyl,“ mrzelo šéfa lavičky štiky B třídy.

Baník Švermov – FK Hředle 2:1 (1:0). Branky: 18. Vaněk, 55. Kotouček - 59. Bechner. Rozhodčí: Babák. Diváků: 160.


Načítám tabulku ...